Tako nastaja nova tovarna v Ormožu

Koncern Carthago bo v nov obrat investiral okoli 45 milijonov evrov, zgrajen bo na zemljišču, velikem nekaj čez 100.000 m2.

Prlekija-on.net, nedelja, 15. maj 2022 ob 08:32
Gradnja tovarne Carthago v Ormožu

Gradnja tovarne Carthago v Ormožu

Carthago d.o.o. z več kot 800 zaposlenimi spada med večje zasebne delodajalce v Sloveniji. Nenehni širitvi uspešnega obrata v Odrancih je sledil nov korak in sicer gradnja novega obrata v Ormožu. Carthago v severovzhodnem delu Slovenije, neposredno ob meji s Hrvaško, dobesedno na zelenem travniku gradi svoj drugi obrat v Sloveniji. V ospredju bo proizvodnja priljubljenega Malibu Vana, ki spada med pionirje med komfortnimi predelanimi kombiji.

Koncern Carthago bo v nov obrat investiral okoli 45 milijonov evrov, zgrajen bo na zemljišču, velikem nekaj čez 100.000 m2. V največji fazi izgradnje je zasnovan za proizvodnjo več tisoč Malibu Vanov, nov obrat pa bo ustvaril tudi številna privlačna delovna mesta.

Karim Zidarič pa se je ob tem lotil projekta, ki bo trajal približno eno leto, pravi, saj bo postopek gradnje spremljal z dronom od pričetka do zaključka izgradnje nove tovarne v Ormožu. Prilagamo nekaj fotografij in video, ki vsebuje tudi nekaj koristnih informacij o sami gradnji.

Položitev temeljnega kamna za gradnjo podjetja Carthago

Položili temeljni kamen za nov obrat Carthaga v Ormožu




Več v Gospodarstvo