Dannyjev slikarski opus

Avgustovska razstava v DOSOR-ju

Filip Matko, sreda, 3. avgust 2011 ob 11:00
Slika

Slika

V avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, bo ta četrtek, 4. avgusta, ob 19. uri otvoritev razstave slikarskih del Danijela Ferlinca Danny-ja iz Zgornje Ščavnice.

Danny se s slikanjem ukvarja že 30 let in je bil letos maja eden izmed dvanajstih udeležencev mednarodne 3. slikarske kolonije za Dosorjev prstan Paleta.

Rodil se je leta 1958 v Mariboru, a sedaj živi in ustvarja pri Sveti Ani v Slovenskih goricah. Je član več likovnih skupin in se zatorej udeležuje številnih likovnih delavnic in extemporev. Sodeloval je že na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini, pripravil pa je tudi veliko samostojnih.

Največ slika v akvarelu, zadnji dve leti pa vedno več podob upodablja na platno z oljnimi in akrilnimi barvami. Motivno so mu najbližji portreti in tihožitja, njegovo izražanje temelji na samosvojem doživljanju intenzivne barvitosti. S koloristično svežino slike pridobivajo tudi na dramatičnosti. Za svoja dela, ki so zrcalo intenzivnega doživljanja okolja in narave, je prejel številne nagrade in priznanja.

Razstava del Danijela Ferlinca Danny-ja bo v avli DOSOR-ja javnosti na ogled vse do konca avgusta.


Več v Kultura in izobraževanje