Druženje s starši in starimi starši v vrtcu Razkrižje

Vrtec Razkrižje ob 15. maju, dnevu družine, tradicionalno pripravlja pohod družin na Šprinc.

Prlekija-on.net, četrtek, 2. junij 2022 ob 12:33
Druženje s starši in starimi starši

Druženje s starši in starimi starši

15. maj je dan družine. Vrtec Razkrižje ob tem dnevu tradicionalno pripravlja pohod družin na Šprinc. Po dveh letih premora, ki se je zgodil zaradi korone, smo se letos ponovno odpravili na Šprinc. Zbrali smo se na Veščici, kjer smo se pri družini Grabar okrepčali, nato smo se podali na Šprinc. Na vrhu griča so nas pričakale članice Turistično-narodopisnega društva Razkrižje, spekle so odlične domače razkriške mlince. Izpeljali smo igre brez meja poberi in obesi ter dve igri z žogami. Za konec je sledila igra vlečenje vrvi, pri kateri so otroci najbolj uživali, saj so premagali očete. Skupaj smo preživeli lep popoldan.

Pri vzgoji otroka so poleg staršev zelo pomemben člen tudi stari starši, zato smo v vrtec povabili tudi dedke in babice. Skupaj smo se odpravili proti Prazgodovinski naselbini. Tam so nam člani Turistično-narodopisnega društva Razkrižje predstavili potek življenja nekoč in nas aktivno vključili v nekatera dela: izdelava posodic iz gline, oranje, pobiranje jajc, peka kruha, pospravljanje in prevažanje vej na starem vozu.

V prijetnem, sproščenem duhu smo zaključili dopoldansko druženje. Otroci in zaposleni se že veselimo naših prihodnjih druženj!

Zapisala: Veronika Koščak, vzgojiteljica



Več v Družabno