Beletrinina trubadurja na postanku v Knjižnici Ormož

V Knjižnici Ormož so v četrtek, 2. junija, lahko prisluhnili Beletrininima trubadurjema Tonetu Vogrincu, legendi slovenskega smučanja in novinarju ter pisatelju, Marku Radmiloviču

Prlekija-on.net, sobota, 4. junij 2022 ob 08:47
Tone Vogrinec in Marko Radmilovič v Knjižnici Ormož

Tone Vogrinec in Marko Radmilovič v Knjižnici Ormož

Beletrinini trubadurji so se v mesecu maju znova podali na svojo tradicionalno pot med bralke in bralce po vsej Sloveniji. Na svoji poti se ustavijo v številnih krajih, kjer se z veseljem družijo z ljubitelji literaturi in v živo predstavijo svoje delo. Njihova pot jih je pripeljala tudi v Ormož.

V Knjižnici Ormož smo v četrtek, 2. junija, lahko prisluhnili Beletrininima trubadurjema Tonetu Vogrincu, legendi slovenskega smučanja in novinarju ter pisatelju, Marku Radmiloviču, ki je Knjižnico Ormož kot Beletrinin trubadur obiskal že v letu 2020. Poznan je kot pisec satiričnih glos Zapisi iz močvirja, ki jih je lahko slišati vsak torek na Valu 202. Zanje je v letu 2014 prejel tudi Ježkovo nagrado.

Tone Vogrinec je vseživljenjski športni delavec in zanesenjak, rokometaš, tenisač, smučarski tekmovalec, trener, direktor, menedžer, predvsem pa svetovljan, ki je v času svoje kariere in nadaljnjega službovanja v športu obiskal skoraj ves svet ter ustvarjal velike zgodbe. Medtem je včasih žal zanemaril zasebno življenje in zato zavozil manjše, a pomembne lastne intimne zgodbe. Svojo avtobiografijo Vsi me kličejo Tona, je napisal ob slavljenju 80-letnice s pomočjo Marka Radmiloviča. V njej je opisal svojo življenjsko pot od študenta strojništva, smučarja z vrhunskimi rezultati do ključnega moža v slovenski smučarski zvezi, ki se je vseh 40 let strastno zavzemal za izboljšave na področju zimskih športov, predvsem za ohranjanje zimskega športnega dogajanja na Mariborskem Pohorju, kjer je tudi sam začel svoje smučarske začetke.

Poleg zgodb o svojih športnih dosežkih skupaj z Bojanom Križajem nam je zaupal tudi osebne pripetljaje, ki so se mu vtisnili v spomin. Toneta Vogrinca smo spoznali kot odločneža, ki nikoli ni odnehal. Za doseganje boljših rezultatov v okviru svoje lastne športne kariere kot tudi pri vodenju smučarske zveze je posegal po dobrih idejah, ki jih je uresničil le s trdo voljo.

Z gostoma je prišla tudi Beletrinina knjigarna, ki je ponujala izbor knjig po posebno ugodnih cenah.

Jana Petek



Več v Kultura in izobraževanje