Pohod Malonedeljske konjenice

Malonedeljski konjeniki z gosti obeležili 55. praznik občine Ljutomer

Branko Košti, nedelja, 7. avgust 2011 ob 10:051
Pohod Malonedeljske konjenice

Pohod Malonedeljske konjenice

Malonedeljski konjeniki, ki kot sekcija delujejo v TD Mala Nedelja-Radoslavci, so se z letošnjim tradicionalnim pohodom vključili v praznovanje 55. praznika občine Ljutomer. Od Turistične kmetije Vrbnjak v Kuršincih se je na pot po čudoviti prleški pokrajini podalo skoraj trideset konjenikov iz sosednjih konjeniških društev.
Nekaj jih je prišlo tudi iz bolj oddaljenih slovenskih krajev.

Del poti sta jih z vožnjo na dvovpregi pospremila tudi županja občine Ljutomer mag. Olga Karba in podžupan Janez Vencelj. Prvi del poti so posvetili spominu na svojega mladega, prezgodaj umrlega člana Dejana, katerega grob so obiskali na malonedeljskem pokopališču in mu prižgali svečo. Čez pokošene travnike in v senci gozda, mimo rojstne hiše dr. Karla Gossmanna v Drakovcih, so med koruznimi polji prijezdili na Staro Goro in naprej do Otoka ljubezni v Žihlavi.

Ščavniško dolino so si ogledali z jeza akumulacijskega jezera in ob Gajševeskem jezeru prispeli do prireditvenega prostora na Grabah. Po obilnem kosilu je sledil daljši počitek za konje in konjenike, katerega so popestrili muzikanti, ki so jih spremljali na celotni poti. Povzpeli so se še do Lovskega zavetišča v Radoslavcih, nato pa se počasi vrnili na izhodiščno mesto k Vrbnjakovim v Kuršince, kjer jih je pričakala večerja, čudovit dan pa so zaključili z druženjem z ostalimi ljubitelji konj in se ob spremljavi domačih muzikantov veselili pozno v noč.


Več v Družabno