29-letni voznik nepravilno prehiteval in trčil v 44-letnega motorista, ki je na kraju umrl

Zaradi nepravilnega prehitevanja je trčil v voznika motornega kolesa, ki mu je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. junij 2022 ob 20:23
Motorist je na kraju umrl

Motorist je na kraju umrl

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je okrog 16. ure zgodila med naseljem Gederovci in Rankovci, v kateri je umrl voznik motornega kolesa.

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil policisti ugotovili, da se je 29-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Gederovcev proti Murski Soboti. Zaradi nepravilnega prehitevanja je pred naseljem Rankovci trčil v voznika motornega kolesa, ki mu je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 44-letnega voznika motornega kolesa. Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožne državne tožilke. Zoper voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Pokojni udeleženec je letošnja druga smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju PU Murska Sobota (druga v tem tednu). V enakem obdobju lanskega leta je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, vozite previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Posebna pozornost pa naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.

Prometna nesreča

V prometni nesreči umrl motorist




Več v Črna kronika