Zlata plaketa za cezanjevske gledališčnike

Dramski krožek OŠ Janka Ribiča Cezanjevci na državnem Srečanju lutkovnih in gledaliških otroških skupin prejel zlato plaketo.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. junij 2022 ob 20:43
Cezanjevski gledališčniki

Cezanjevski gledališčniki

Na Ptuju je od 7. do 9. junija 2022 potekalo Srečanje lutkovnih in otroških gledaliških skupin Slovenije. Na državno srečanje se je uvrstil tudi dramski krožek OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pod mentorstvom Karmen Rauter. Učenci so se predstavili z igro Janeza Remškarja Prekletstvo zelenih štumfov. Za svojo prepričljivo igro so prejeli zlato plaketo.

Ekipo gledališčnikov sestavlja 12 sedmošolcev: Karin Nemec, Zala Rauter, Lara Stojnšek, Julia Kosi, Ana Lipovec, Doroteja Vrbanjščak, Nika Šparakl, Anika Nemec, Filip Semenič, Aney Gržin, Marsel Belcl in Mai Stojko. Igra je plod večmesečnega in vzajemnega dela učencev in mentorice tako pri priredbi igre kot tudi pri scenografiji, kostumografiji in glasbenem izboru. Tehnično podporo je ekipi nudila učiteljica Nataša Pušenjak.

Igra Prekletstvo zelenih štumfov nas postavi v Vilinje, kjer spoznamo raztreseno vilo Vilburgo, pri kateri najstnice naročijo ljubezenski urok, saj želijo, da bi se fantje zaljubili v njih. A Vilburgi urok blokirajo zeleni štumfi, ki jih je ravno takrat imel na sebi eden izmed fantov. Na drugi strani poteka tudi boj za vilinji prestol, ki ga želi zasesti zlobna Gertrude. Po hitrem posredovanju fantov, ki nikakor nočejo biti zaljubljeni in želijo vilo ujeti, se v past zelenih štumfov ujame tudi zlobna Gertrude. Urok se uresniči in v zraku se že čuti najstniška ljubezen.

Dramski krožek cezanjevske OŠ s svojimi igrami že vrsto let sodeluje na območnih srečanjih lutkovnih in gledaliških otroških skupin. Po prejemu srebrne plakete na regijskem srečanju leta 2018 je to njihova prva zlata plaketa.

Mentorica dramskega krožka: Karmen Rauter



Več v Kultura in izobraževanje