28-letnik odvzel prednost 60-letnemu mopedistu, ki je na kraju umrl

Voznik osebnega avtomobila je zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, kateri je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Prlekija-on.net, sreda, 15. junij 2022 ob 20:48
Policija

Policija

Danes smo že poročali o prometni nesreči, ki se je pred 16. uro zgodila v križišču za naselje Satahovci na cesti od naselja Krog v smeri Tišine, v kateri je umrl voznik mopeda.

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, kateri je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 60-letnega voznika mopeda. Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Pokojni udeleženec je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju PU Murska Sobota (tretja v dobrem tednu dni). V enakem obdobju lanskega leta je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, da vozite previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Posebna pozornost pa naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.

Prometna nesreča

V prometni nesreči umrl voznik kolesa z motorjem




Več v Črna kronika