Moški iz okolice Ormoža utemeljeno osumljen suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo

Sprli so se trije sosedje, pri tem je 56-letnega moškega, s topim predmetom udaril 63-letni sosed. Poškodovani moški je pozneje umrl.

Prlekija-on.net, četrtek, 7. julij 2022 ob 14:35
Policija

Policija

V nedeljo, 26. junija 2022, ob 20.33, je 63-letni moški iz okolice Ormoža, sporočil na OKC PU Maribor, da ga 33 in 56-letni sosed, ki naj bi bila pod vplivom alkohola, žalita in izzivata k pretepu. Na kraj so bili napoteni policisti PP Ormož, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se sprli in medsebojno žalili vsi trije sostanovalci v večstanovanjski zgradbi. Vsem trem so izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1).

29. 6. 2022 ob 16.59 uri je strokovna delavka socialnega zavoda policiste obvestila, da 56-letnega moškega, ki je bil udeležen v prej omenjeni kršitvi, že nekaj dni naj ne bi videli. Na kraj so bili ponovno poslani policisti PP Ormož in ob pomoči tehničnega posega gasilcev vstopili v sicer zaklenjeno stanovanje. V stanovanju so našli pogrešanega moškega, ki je bil v slabem zdravstvenem stanju, zaradi česar so bili na kraj poslani reševalci ZD Ormož. Moškemu je bila nudena nujna medicinska pomoč, a je na kraju umrl. Ker pri mrliškem pregledu trupla niso bili ugotovljeni znaki sumljivih okoliščin smrti, in ni bilo mogoče opredeliti vzroka smrti, je bila odrejena sanitarna obdukcija. Glede na ugotovitve le-te, je bila v nadaljevanju izvedena sodna obdukcija, ki je pokazala, da je pokojni umrl nasilne smrti.

Udaril ga je s topim predmetom

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil in pri ogledu kraja sumljive smrti je bilo ugotovljeno, da je 56-letnega moškega, 26. 6. 2022 zvečer, s topim predmetom udaril 63-letni sosed, ki je istega dne tudi poklical intervencijo policije. Ko je slišal za njun prepir se je v pretep vmešal njun 33-letni sosed in je osumljenemu preprečil nadaljnji napad. Za tem je oškodovanca pospremil v njegovo stanovanje in ga od takrat več ni videl.

Osumljenemu 63-letnemu moškemu je bila 1. 7. 2022 ob 16.55 uri, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo, po 123/I-II čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. 3. 7. 2022 ob 14.30 uri je bil s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici OS na Ptuju, ki je zoper njega odredila sodno pridržanje. 5. 7. 2022 ga je zaslišala, ker pa pripora ni odredila, bo o tem odločal senat OS na Ptuju.

Za kaznivo dejanje Hude telesne poškodbe je predpisana zaporna kazen od šestih mesecev do petih let. Če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.



Več v Črna kronika