Ljutomerčani še enkrat več dokazali, da so odlični šahisti

Barbara, Jernej in Luka Skuhala ponovno dosegli odlične šahovske rezultate

Prlekija-on.net, petek, 12. avgust 2011 ob 10:431
Ljutomerski šahisti, foto: jugendschach.at

Ljutomerski šahisti, foto: jugendschach.at

V avstrijskem Murecku je potekal 18. mednarodni mladinski šahovski turnir, katerega so se udeležili tudi ljutomerčani Barbara, Jernej in Luka Skuhala sicer člani ŠD Radenska Pomgrad iz Murske Sobote in dosegli lep uspeh.

Luka je v starostni kategoriji do 12 let brez poraza osvojil prvo mesto med tekmovalci iz petih držav, odigral devet partij in osvojil 8 točk. Barbara in Jernej sta nastopila v skupini tekmovalcev in tekmovalk do 18 let, kjer so nastopili predstavniki osmih držav in tekmovanje prav tako zaključila brez poraza. Jernej je z osvojenimi 8. točkami postal absolutni zmagovalec turnirja in prvak tudi v skupini do 14 let, Barbara pa je z osvojenimi 7,5 točkami iz devetih partij zasedla v absulutni konkurenci drugo mesto in zmago v skupini do 18 let.

Po letošnjih zmagah na osnovnošolskem državnem ekipnem tekmovanju, osvojitvi super pokala osnovnih šol še uspeh na mednarodnem tekmovanju je dokaz, da gre za zelo nadarjene šahiste, da uspehi niso naključni in da je vse to odraz trdega dela na treningih in marsikaterega samoodpovedovanja cele družine.


Več v Šport