Številni kolesarji vrteli pedale po prleških cestah

16. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji - Bioterme Mala Nedelja

Branko Košti, nedelja, 14. avgust 2011 ob 18:422
Kolesarji

Kolesarji

Čez štiristo kolesark in kolesarjev s plačano startnino je v nedeljo, 14. avgusta, že šestnajsto leto zapored poganjalo pedale po Prlekiji. Kot že nekaj zadnjih let so kolesarje tudi letos gostile Bioterme pri Mali Nedelji.

Organizatorji, Kolesarska sekcija ŠD Radenci, je za udeležence pripravila tri proge, različne po dolžini in zahtevnosti. Najbolje pripravljeni so morali premagati 68 km dolgo pot s tremi zahtevnimi vzponi, za svoj trud pa so bili bogato poplačani s čudovitimi pogledi na ljutomerske gorice in pomursko ravnico. Malo slabše pripravljeni so prekolesarili 45 km, premagati pa so morali dva dokaj zahtevna vzpona. Zelo dobro je bil obiskan družinski maraton, ki je potekal na približno dvajsetih kilometrov ravninske proge.

Po prihodu v cilj so se kolesarji okrepčali s tradicionalno kolesarko malico in napitki Radenske, organizatorji pa so s pokalom nagadili najstarejšo udeležeko Ivanko Gajser, rojeno leta 1948 in najstarejšega kolesarja Srečka Kocbeka, rojenega 1928. leta.

Z 58 kolesarji je bila najštevilčnejša ekipa Tondach iz Križevec, drugi najštevilčnejši so bili kolesarji Arconta iz G. Radgone, tretje mesto po številu sodeliujočih pa je pripadlo ekipi KK Drča iz Ruš.


Več v Šport