Inštrukcije so lahko daleč najboljša pot do pravega znanja

Medtem ko nekateri brez večjega truda lahko posegajo po najvišjih možnih ocenah, se morajo drugi nadvse truditi, da lahko dosežejo zadostno oceno.

Oglasno sporočilo, petek, 29. julij 2022 ob 09:51
Učenje in inštrukcije

Učenje in inštrukcije

Kaj kmalu po vstopu v osnovno šolo se pokaže, da nekaterim šolski predmeti ležijo bistveno bolje kot drugim. Nekateri učenci so bolj nadarjeni za matematiko, drugi so vrhunski pri jezikih, tretji pa se dobro odrežejo pri pisanju. Medtem ko nekateri brez večjega truda lahko posegajo po najvišjih možnih ocenah, se morajo drugi nadvse truditi, da lahko dosežejo zadostno oceno.

Kar se tiče učenja posameznih predmetov pa je dandanes težava tudi v tem, da nekateri učenci nikakor ne zmorejo najti dovolj motivacije. V tem primeru so odlična rešitev lahko tudi inštrukcije (poiščite jih sami). Te ne pripomorejo samo k veliko boljši motivaciji, temveč tudi k bistveno višjim ocenam.

Strah pred popravnimi izpiti oziroma pred ponavljanjem razreda

Na sploh pa se veliko osnovnošolcev ter srednješolcev za inštrukcije skupaj s starši odloča predvsem zato, ker se bojijo popravnih izpitov ali celo ponavljanja istega razreda. Seveda se je pametno na inštrukcije prijaviti oziroma naročiti že bistveno prej, kot pa proti koncu šolskega leta oziroma tedaj, ko je že skorajda očitno, da je na vidiku vsaj en popravni izpit.

Za inštrukcije se je v resnici dobro odločiti že v istem hipu, ko nastopijo težave. Vemo pa, da takšna storitev ni dobrodošla samo za izboljševanje oziroma za zviševanje ocen, temveč se je za inštrukcije smotrno odločiti tudi iz številnih drugih upravičenih razlogov. Predvsem pa zaradi znanja, pozitivnega odnosa do šole ter dela v šoli in ne nazadnje tudi zaradi same discipline, ki kako prav pride tudi kasneje v življenju.

Ocene še zdaleč niso bistvene - bistveno je vsekakor znanje

Dejstvo je, da se posamezniki za inštrukcije najpogosteje odločajo predvsem zaradi želje po izboljševanju svoje ocene iz določenega predmeta. V resnici pa so inštrukcije veliko več kot pa samo neko izboljševanje ocene. Pravzaprav gre za odlično naložbo v znanje.
Ne rečemo, da dobre ocene niso pomembne. Seveda so! A veliko bolj pomembno je, da učenec določeno snov kar se da dobro razume. To pomeni, da jim določeni predmet oziroma snov tudi kasneje v življenju ne bo delala nikakršnih preglavic.

Individualni pristop

Kot verjetno veste, so inštrukcije lahko najrazličnejših vrst in oblik. Lahko se opravljajo na sedežu podjetja, na določeni lokaciji ali pa pri naročniku inštrukcij na domu. V tem hipu so sila priljubljene in zaželene tudi inštrukcije na daljavo oziroma inštrukcije online.

Inštruktorji vam ponujajo tako individualni kot skupinski pristop inštrukcij. Odločite pa se seveda za tisto obliko, ki vam je bolj ljuba oziroma pisana na kožo. Trenutno najbolj aktualno je https://www.instrukcijehorizont.si/matura/maturitetni-tecaj/.

Kako pomembna je dobra razlaga?

Vsekakor drži, da je z dobro razlago učenje lahko bistveno bolj preprosto. Neredko so učenci prav na inštrukcijah izjemno presenečeni, ko ugotovijo, kako preprosta je v resnici snov, ki jo v šoli nikakor niso dojeli oziroma usvojili.

K dobri razlagi seveda v veliki meri pripomorejo strokovno podkovani in izkušeni inštruktorji. Njihova razlaga pa ni samo dovolj razumljiva, temveč tudi nadvse zanimiva. Dokaz za to je tudi podjetje Horizont, ki se z inštrukcijami ukvarja že vrsto let. Pri njih se lahko naročite na inštrukcije vseh predmetov za osnovne, srednje šole, prav tako tudi za fakultete.



Več v Kultura in izobraževanje