V Ljutomeru kri darovalo 190 krvodajalcev

Organizatorje veseli odziv mladih in tistih, ki so se tokrat odločili za svoje prvo darovanje krvi.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. avgust 2022 ob 10:30
Krvodajalska akcija v Ljutomeru

Krvodajalska akcija v Ljutomeru

Kljub dopustom, vročini in vnovičnem povečanju številu okužb s koronavirusom, je za nami še ena uspešno izvedena poletna krvodajalska akcija, ki je potekala v Ljutomeru 25., 27. in 29. julija.

Na odvzem je, po predhodni telefonski najavi transfuzijskemu oddelku UKC Maribor, prišlo 190 krvodajalcev. Organizatorje veseli odziv mladih in tistih, ki so se tokrat odločili za svoje prvo darovanje krvi. RKS-OZ Ljutomer se vsem krvodajalcem za izkazano humanost, solidarnost in plemenito dejanje, iskreno zahvaljujejo tudi v imenu vseh katerim s svojim dejanjem pomagate.

Prav tako iskrena hvala za pomoč in podporo prostovoljcem in vsem, ki ste jim pri tem pomagali, kot tudi strokovnim delavcem oddelka za transfuzijo UKC Maribor.

Krvodajalstvo je družbeno pomembna dejavnost - je vrednota in odraz stopnje osveščenosti ljudi. Kri je dragoceno zdravilo, ki simbolizira človeške vezi, nesebičnost in plemenitost saj kot nepretrgana veriga ohranja in varuje ter ohranja naša življenja. ko so ogrožena.

"Želimo si, da bi tudi v bodoče ohranili naše sodelovanje v skupnem cilju pridobiti takšno število krvodajalcev, ki da zagotavljamo zadostno količino varne krvi za naše bolnike, kar smo lahko jutri tudi sami. Skupaj smo za potrebe zdravstva prispevali k zagotavljanju zadostnih količin te najdragocenejše življenjske tekočine," še ob tem sporočajo.

Vsi, ki bi še želeli darovati kri, pa se lahko predhodno najavite na odvzem na oddelku za transfuzijo SB Murska Sobota po telefonu na številko 02 51 23 153. Odvzem poteka vsak ponedeljek in četrtek od 7. do 12. ure.



Več v Kultura in izobraževanje