Ormoški policisti imeli v postopku več alkoholiziranih voznikov

Med njimi so bili trije vozniki mopedov.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. avgust 2022 ob 09:20
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v torek, 2. avgusta, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 9.03 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ormožu. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 13.21 je patrulja ustavila 71-letnega voznika mopeda, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola (rezultat 0,52 mg/l; brez tolerance). Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 16.53 so policisti kontrolirali voznika mopeda. V postopku je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 17.08 so policisti kontrolirali voznika mopeda, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 18.42 je patrulja kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22.42 je patrulja kontrolirala državljana Nemčije, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tujcu je bilo na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izrečena globa .

Ob 6.40 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.



Več v Črna kronika