V Ljutomeru podelili priznanje najboljšemu obrtniku

Obrtnik leta 2022 Območne obrtno podjetniške zbornice Ljutomer je Milan Stajnko.

Marina Vrbnjak, petek, 5. avgust 2022 ob 09:00
Obrtnik leta 2022 je Milan Stajnko

Obrtnik leta 2022 je Milan Stajnko

Poletni dnevi že vrsto let v Ljutomer poleg praznovanja občinskega praznika prinesejo tudi praznovanje obrtništva in podjetništva. Tudi letos so v tem sklopu slavnostno razglasili Obrtnika leta.

Priznanje za dosežke na področju obrti in podjetništva za leto 2022 je prejel Milan Stajnko, lastnik družinskega podjetja Milan Stajnko s.p., ki je bilo ustanovljeno leta 1993, v želji nadaljevanja tradicije mizarstva, ki sega že več generacij nazaj. Znanje mizarstva je Milan pridobival že od svojega pradedka, dedka in očeta, med tem ko je svojo lastno obrt v Noršincih pri Ljutomeru zagnal leta 1993. V podjetju je, poleg Milana in njegove žene Natalije, zaposlenih še sedem delavcev, na podjetniški poti pa mu ob strani stojijo tudi otroci Julija, Eva in Domen. Sam si želi, da bi stopili po njegovi poti. »Prejem tega priznanja pomeni, da v našem podjetju skupaj s sodelavci delamo dobro in da nas opazite. Hkrati pa daje veliko nalogo, da se moramo truditi še naprej,« je dejal Milan Stajnko in se hkrati zahvalil svojim staršem, ki so mu v največji meri pripravili dobro podlago in mu omogočili prevzem obrti, katero samostojno vodi. Zahvalo je izrekel tudi vsem poslovnim partnerjem, kupcem in svoji družini.

Poleg ustvarjanja vrednosti soustvarja tudi okolje

Zbrane je že uvodoma nagovoril Ivo Ozmec, predsednik Območne obrtno podjetniške zbornice Ljutomer. »Danes je ostalo malo tradicionalnih dejavnosti. Obrtniki in podjetniki se moramo vedno bolj prilagajati trenutnim razmeram na trgu, ki so, roko na srce, zadnji dve leti zelo drastični. Pa vendar bodimo optimisti, saj smo podjetniki pogumni in vztrajni ljudje. Pred nami je še veliko izzivov, ki jih bomo, kot do sedaj, prebrodili skupaj povezani v obrtno-zborničnem sistemu in verjamem, upravičili dano zaupanje,« je med drugim povedal. Letošnjega prejemnika priznanja je označil za dobrega delodajalca, ki poleg ustvarjanja vrednosti soustvarja tudi okolje, v katerem je lepo delati in živeti.

Nagrajencu sta čestitala tudi Blaž Cvar, novi predsednik Obrtno podjetniške zbornice Slovenije in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Z minuto molka so se na slavnostni prireditvi, ki je potekala na Glavnem trgu v Ljutomeru, poklonili tudi dolgoletni sekretarki na Območni obrtno podjetniški zbornici Ljutomer, Cvetki Zupančič Blagovič in predsedniku Območne obrtno podjetniške zbornice Murska Sobota, Vladu Mandiču, ki sta v Pomurskem obrtništvu in podjetništvu pustila neizbrisne sledi svojega dela.

Prireditev je popestril Ljutomerski oktet, ki deluje neprekinjeno že od leta 1965 v sklopu Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer. Od leta 2010 deluje oktet v prenovljeni sestavi, ki pod umetniškim vodstvom Dušana Preloga v prvi vrsti nadaljuje in skrbno neguje tradicijo poustvarjanja slovenske ljudske in umetne pesmi.

Slavnostnemu delu je sledila pogostitev pod šotorom, kjer so lahko zbrani, v družbi kulinaričnih dobrot gostišča Zorko iz Borec, letošnjemu Obrtniku leta segli v roko in sproščeno pokramljali.



Več v Gospodarstvo