Ormoški policisti ustavili mladoletnega kolesarja, ki je vozil pod vplivom alkohola

Policisti so obravnavali tudi dogodek, ko je neznanec skočil pred voznico, ko se je z vozilom peljala po lokalni cesti, nato pa ji je še grozil, da jo bo pretepel in pri tem mahal z rokami.

Prlekija-on.net, torek, 16. avgust 2022 ob 09:08
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 12. avgusta, ob 10.05 se je na PP oglasila oškodovanka KD Zatajitve po čl. 208/4 Kazenskega zakonika. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 1.07 so bili obveščeni o motenju nočnega počitka. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V soboto, 13. avgusta, ob 08.15 so na PP sprejeli od oškodovanca predlog za pregon kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 13.15 so bili obveščeni o prostem gibanju psov po naselju. V razgovoru s prijaviteljem je bilo ugotovljeno lastništvo psov. Po opravljenem razgovoru z lastnikom, bo zoper njega uveden hitri postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Ob 14.17 so opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije, do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročitelja. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 15.40 so bili ponovno obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročitelja, kateri je trčil v parkiran osebni avtomobil. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 19.35 je patrulja imela v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega na pristojno okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

V nedeljo, 14. avgusta, ob 00.17 je patrulja na eni od ormoških ulic opazila poškodovanega moškega. Na kraj so prišli delavci zdravstvenega doma Ormož, kateri so osebo oskrbeli in odpeljali v ptujsko bolnišnico. Pri preverjanju v bolnišnici, je bilo ugotovljeno, da je oseba zaradi opitosti padla po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih bodo napisali poročilo na državno tožilstvo.

Ob 23.08 so bili obveščeni o motenju nočnega počitka z glasno glasbo. Patrulja je na kraju kršitelju izdala plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Ob 23.10 je patrulja pri nadzoru cestnega prometa ustavila mladoletnega kolesarja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0.49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper mladoletnika bo na pristojno okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 6.46 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kršitelj skočil pred prijaviteljico, ko se je z vozilom peljala po lokalni cesti, nato pa ji je še grozil, da jo bo pretepel in pri tem mahal z rokami. Ko bo kršitelj izsleden mu bo izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitev določb Zakona o varstvu javnega reda in miru ter Zakona o varnosti cestnega prometa.

Ob 11.00 so bili obveščeni o poškodovanju električnega vodnika potopne črpalke, last Smučarskega kluba Sveti Tomaž. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari po čl. 220/I Kazenskega zakonika. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.



Več v Črna kronika