Srečko se je ob upokojitvi peš podal iz Švice do Ljutomera

810 km dolga pot od Romanshorna v Švici, čez Allgäu, Tirolsko, Južno Tirolsko, Avstrijsko Koroško, Slovensko Koroško in Štajersko do Prlekije, kjer so mu pripravili sprejem.

Prlekija-on.net, nedelja, 21. avgust 2022 ob 10:42
Sprejem za Srečka Franca

Sprejem za Srečka Franca

Srečko Franc je 64-letnik, ki je več kot 40 let delal v Švici, lani pa se je upokojil. Leto pred upokojitvijo je prijateljem obljubil, da se bo ob upokojitvi peš odpravil iz Švice do Ljutomera, kjer ima na Juršovki tudi hišo.

Svojo obljubo je namenil izpolniti že lani, a je svoje načrte zaradi pandemije preložil na letošnje leto. Letos pa se je tako odpravil na pot, kjer je v več etapah premagal 810 km dolgo pot. 461 km je prehodil, 317 km prekolesaril z e-kolesom, 32 km pa je potoval tudi z ladjo.

V začetku avgusta so mu ob koncu poti pri Starem hrastu v Radomerju prijatelji pripravili sprejem.

Pot je pričel že konec aprila, ko je imel "dvodnevni marš" iz Züricha do Romanshorna v Švici, pot dolgo 110 km. V sredini julija pa je nato sledilo še preostanek poti, kjer je pot iz Romanshorna nadaljeval skozi mesta Friedrichshafen, Lindau, Oberstaufen, Sonthofen v Nemčiji, Ehrwald, Seefeld in Tirol, Innsbruck, Steinach am Brenner v Avstriji, Brenner, Franzensfeste, St. Sigmund, Bruneck v Italiji, Sillian, Burgfrieden, Lienz, Oberdrauburg, Bistrica na Zilji, Beljak, Vrbsko jezero, Celovec, Velikovec, Pliberk v Avstriji ter v Sloveniji Holmec, Prevalje, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Kope, Rogla, Ruše, Maribor, Ptuj, Mala Nedelja in Ljutomer.

Srečko je tudi sicer član Planinskega društva Triglav v Švici ter Lovske družine Ljutomer, tako da mu pohodništvo in preživljanje časa v naravi ni tuje.



Več v Družabno