Gasilska zveza Križevci je organizirala gasilski tabor za mladino

Tabor je potekal od 12. do 15. avgusta, udeležili pa so se ga otroci stari od 6 do 15 let iz različnih društev.

Prlekija-on.net, nedelja, 21. avgust 2022 ob 17:23
Tabor gasilske mladine GZ Križevci

Tabor gasilske mladine GZ Križevci

Kot vsako leto je tudi letos GZ Križevci organizirala gasilski tabor, ki je potekal od 12. 8. 2022 do 15. 8. 2022 v gasilskem domu PGD Boreci. Udeležili smo se ga otroci stari od 6 do 15 let iz različnih društev. Prvi dan se je pred gasilskim domom ob 9.00 zbrala vsa mladina, mentorji, vodja mladine Andrej Weis in predsednik GZ Križevci Denis Čuk. Prvi dan si je vsaka skupina izbrala ime in skupaj z mentorjem izdelala plakate, ki so bili izobešeni pred gasilskim domom.

Svoje stvari smo odložili zraven postelj in se odpravili v Terme Banovce na kopanje, kjer smo vsak dan opravili tudi kosilo. V soboto smo se zaradi slabega vremena odpravili v akvarij - terarij v Maribor, kjer smo si ogledali različne ribe, kuščarje, kače, žabe in pritlikavega aligatorja. Z mentorji in predavateljem Slavkom Ostrcem pa smo obnovili znanje o gasilski opremi, korakanju in opravili tečaje za pionirja in mladinca. Vsak večer smo spustili zastavo, kateri je sledila večerja. V nedeljo dopoldan so nam reševalci Zdravstvenega doma Ljutomer prikazali reševanje poškodovanca, ki je padel s strehe, policisti vso njihovo opremo ter kako uloviti pobeglega ubežnika. Nato smo se spet odpravili v Banovce in se po zadnjem kopanju odpravili še v Lukavce h kinologom.

Predstavili so nam, kako potekajo njihove vaje s psi ter se tudi sami lahko preizkusili v poligonu.

Dan smo zaključili z diskom in palačinkami, katere smo vsi neizmerno čakali. Zadnji dan smo vsi v oranžnih majicah, ki so predstavljale letošnji tabor, pospravili gasilski dom in odšli v park doživetij v Križevce. Tam smo imeli nekaj prostega časa, po katerem smo se preizkusili še v nalogah za gasilsko orientacijo. Češnja na torti pa so bili ljutomerski gasilci, ki so nam pokazali njihovo opremo hitrega tehničnega reševalnega vozila ter nas z njihovim dvigalom dvignili v zrak, da smo si ogledali Križevce še iz ptičje perspektive.

Gasilski tabor 2022 smo zaključili s kosilom v Gostilni Šadl, sladoledom v Slaščičarni v Križevcih in z obljubo, da se naslednje leto znova srečamo.

Lara Weis



Več v Kultura in izobraževanje