Romuna v tovornem vozilu prevažala kar 62 tujcev

V vozilu je bilo 42 državljanov Bangladeša, 10 državljanov Sirije, 9 državljanov Indije in 1 državljan Pakistana. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. avgust 2022 ob 13:11
Prijeti tujci

Prijeti tujci

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v sredo v dopoldanskem času na avtocestnem počivališču v Turnišču pri kontroli prometa zaustavili tovorno vozilo s priklopnikom, romunskih registrskih oznak, ki se je v našo državo pripeljalo iz smeri Madžarske. Pri kontroli dokumentov obeh voznikov, so se policisti odločili tudi za pregled tovornega dela vozila in odkrili 62 tujcev (42 državljanov Bangladeša, 10 državljanov Sirije, 9 državljanov Indije in 1 državljana Pakistana).

Državljana Romunije, 36 in 49-letni voznik sta tujce nezakonito prevažala, zato jima je bila odvzeta prostost in bosta s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito.Več v Črna kronika