Vinska reprezentanca Slovenije boljša od domačih veteranov

Prvi strel na začetku dvoboja je izvedla aktualna Vinska kraljica Slovenije Ana Protner.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. avgust 2022 ob 19:56
Prvi strel na začetku dvoboja je izvedla aktualna Vinska kraljica Slovenije Ana Protner

Prvi strel na začetku dvoboja je izvedla aktualna Vinska kraljica Slovenije Ana Protner

Dan vinarjev na Agri so obeležili tudi s tradicionalnim nogometnim spopadom. Podobno, kot že vrsto let so tudi na jubilejnem, 60. mednarodnem kmetijsko živilskem sejmu Agra, dan vinogradnikov in vinarjev, začinili tudi z nogometno tekmo, kjer večkratna evropska prvakinja in podprvakinja, Vinska reprezentanca Slovenije odigra prijateljsko nogometno tekmo. Na radgonskem nogometnem stadionu, le nekaj deset metrov stran od Pomurskega sejma, so varovanci selektorja in direktorja Vinske reprezentance Slovenije, Roberta Fišerja in Danila Steyerja, tokrat pomerili proti gostiteljem veteranom NK Radgona. Potem, ko je aktualna Vinska kraljica Slovenije Ana Protner izvedela prvi strel na začetku dvoboja, so slovenski vinarji močno pritisnili in že v 1. polčasu povedli 2:0, na začetku drugega polčasa pa že 3:0.

In ko so mnogi pričakovali, da bodo favoriti dvoboja, ki je trajal dvakrat 35 minut, dosegli suvereno zmago, so se prebudili tudi domači veterani, ki so uspeli doseči dva zadetka, a za dokončen preobrat ni bilo možnosti. Kljub ostrem spopadu, kjer ni manjkalo iskric in tudi rdečega kartona, so se nogometaši po tekmi razšli prijateljsko, še prej pa so tudi nazdravili z dobro kapljico, katere v tem primeru ni manjkalo in tudi inšpektorjev, ki nadzirajo točenje alkoholnih pijač na športnih dvobojih ni bilo...

NK Radgona veterani - Vinska reprezentanca Slovenije 2:3 (0:2)

Igrišče TŠC Trate v Gornji Radgoni, 60 gledalcev, sodnik; Simon Grlec (Dankovci)

Strelci: 0:1 Gorazd Šunko (13.), 0:2 Gorazd Šunko (19.), 0:3 Matej Vračko (40.), 1:3 Darjan Slavic (43.), 2:3 Marko Peterka (50. - 11. metrovka).

NK Radgona veterani: Ciril Geder, Marko Šmelc, Borut Uhan, Bojan Fifolt, Tomaž Muhič, David Kronaveter, Nenad Dolgov, Vlado Špolar, Goran Logar, Marko Peterka, Darjan Slavic (še so igrali: Renato Hvalec, Bojan Belna, Rudi Hajdinjak, Tomi Vrbnjak, Franc Pintarič, Simon Štrakl, Milan Kozar, Branko Kocbek). Trener: Simon Štrakl, pomočnik Sandi Horvat.

Vinska reprezentanca Slovenije: Janko Štrakl, Primož Kugler, Mitja Žugelj, Jan Kramberger, Gregor Leber Vračko, Tomaž Avguštin, Jure Veber, Anže Podgoršek, Gregor Iršič, Matej Vračko, Gorazd Šunko (še so igrali: Danilo Steyer, Martin Protner, Adam Valdhuber, Borut Praprotnik, Matjaž Ul, Leon Črnčič, Matej Hlebec, Klemen Konrad, Bogdan Šuput). Trener in selektor: Robert Fišer.



Več v Šport