Kako moderno opremiti otroško sobo?

Oglasno sporočilo, sobota, 27. avgust 2022 ob 19:54
Otroški sestav

Otroški sestav

Opremljanje otroške sobe je ena najljubših opravil vsakega starša. Ker ne gre za majhen vložek, je pri tem dobro razmišljati vnaprej in otroško sobo opremiti tako, da jo lahko kasneje z minimalnimi spremembami in dopolnitvami obstoječe otroško pohištvo spremenite tudi v mladinsko ali študentsko sobo. Kako, preberite v nadaljevanju.

Postelja je nepogrešljiva

Postelja je osnovni element otroške sobe. Največkrat se v otroške sobe vgrajujejo otroške postelje dimenzije 90x200 cm, ki so primerne za majhne otroke, medtem ko večji otroci že potrebujejo več prostora in lahko brez skrbi razmišljate o dimenziji 120 ali 140x200 cm, če vam prostor le-to dopušča. V kolikor si sobo delita dva otroka, je ena najbolj praktičnih rešitev pograd, za otroke, ki imajo velikokrat na počitnicah prijatelje, pa postelje z dodatnim izvlečnim ležiščem. Če nimate veliko prostora, razmišljajte funkcionalno, na primer o postelji z izvlečnimi predali pod ležiščem.

Postelja

Pisalna miza za prijetnejše učenje

Pisalna miza postane pomembna takrat, ko otrok začne obiskovati šolo. Kakšna je njena velikost in kam je umeščena, je zelo pomembno, saj celotna izkušnja učenja vpliva na njegovo motivacijo in željo po učenju. Pisalno mizo za otroke vedno umestite v bližino dnevne svetlobe. Ko kupujete pisalne mize za otroke, izberite večjo površino, na kateri bo poleg učenja in pisanja domače naloge tudi dovolj prostora za ustvarjanje, nikakor pa ne pozabite na pisarniški stol in primerno osvetlitev. Pisarniški stol naj bo prave velikosti, z nastavljivo višino in naslonom, otroku pa naj omogoča pravilno držo med sedenjem.

Pisalna miza

Omara naj bo prostorna

Ko imate enkrat otroke, je ključno pohištvo za otroško sobo omara, saj lahko vanjo skrijete vse, za kar ne želite, da bi bilo videno. Omare za otroške sobe naj bodo čimbolj prostorne, po možnosti visoke do stropa, da lahko vanje spravite tudi sezonska oblačila in igrače.

S predalniki in regali popestrite otroško sobo

V kolikor imate v otroški sobi prostor, jih lahko dopolnite z dodatnimi shranjevalnimi površinami, kot so na primer otroški predalniki in regali. Ti lahko služijo za shranjevanje oblačil, igrač in knjig, pa tudi kot prostor za shranjevanje spominkov, priljubljenih igrač, fotografij in podobno. Pri izbiri predalnikov in regalov za otroško sobo se izogibajte steklenim materialom, zaradi varnosti pa poskrbite tudi, da so dodatno pritrjeni v steno.

Pograd

Izberite otroško pohištvo v kompletu

Nekateri uživajo v izbiri vsakega kosa pohištva posamezno, drugi si z opremljanjem ne delajo sivih las in kupijo kar kompletne otroške sobe. Če razmišljate o slednji različici, v kompletu največkrat prejmete posteljo, pisalno mizo in omaro, številno pohištvo za otroško sobo pa vam nudi še dodatne kose, na primer klubskimi mizicami, poličniki, predalniki za otroke ipd. Moderno otroško pohišvo vam je na voljo v spletni trgovini dom24.si.



Več v Gospodarstvo