Razprodana otvoritev Udarnika na prostem

Udarnik na prostem v Mariboru

Prlekija-on.net, sobota, 20. avgust 2011 ob 20:42
Udarnik na prostem

Udarnik na prostem

Stolov in prostora za vse ljubitelje kakovostnega filma, ki so včeraj obiskali otvoritveni film Udarnika na prostem 2011 Ču do vi to je bilo namreč znova premalo, saj je bilo prodanih vseh 260 vstopnic.

Okrog 50 obiskovalcev na prvi projekciji polnočnega programa Medianoche Skrivnost njihovih oči, ki jo je žal le slabe pol ure pred koncem prekinil močan naliv, pa je zaokrožilo zelo uspešen prvi večer Udarnika na prostem, ki se danes ob 21. uri nadaljuje z večerom Pedra Almodovarja.

"Čeprav sem po projekciji skorajda uničen in nekoliko depresiven, moram reči, da je bil film Ču do vi to res odličen. Zgodba me je popolnoma prevzela, tudi posneta je res vrhunsko," je prve vtise takoj po skoraj dve uri in pol trajajoči presunljivi drami mehiškega režiserja Alejandra Gonzáleza Iñárrita strnil Matic. Obrazi večine obiskovalcev so govorili podobno. "Niti najmanj mi ni žal, da sem danes obiskal Vetrinjski dvor. Prijatelji so mi svetovali ogled tega filma in moram reči, da je res izjemen. Navdušila sta me predvsem režija in zgodba ter izjemna igra Javierja Bardema," pa je komentiral Sašo in dodal, da bo gotovo obiskal še kakšno projekcijo.

Lepo se je začela tudi novost letošnjega letnega kina v Vetrinjskem dvoru, polnočni program Medianoche, ki bo ob petkih in sobotah ob 23.45 razvajal ljubitelje filma z najboljšimi srhljivkami iz špnasko govorečega okolja zadnjih let. Dobitnik lanskega oskarja za najboljši tujejezični film Skrivnost njihovih oči je ob pozni uro privabil okrog 50 obiskovalcev, med njimi tudi direktorja SNG Maribor Danila Roškerja in igralko Natašo Matjašec. Izjemno napeta zgodba je gledalce tako prevzela, da jih ni zmotil niti močan naliv, ki se je začel kakšne pol ure pred koncem filma. Stisnili so se v pokritih kotičkih dvorišča Vetrinjskega dvora in prevzeto gledali naprej. Na žalost se večer ni tako uspešno končal, kot se je začel, saj tehnika zaradi vedno močnejšega dežja ni bila več varna in je bilo potrebno predstavo prekiniti.


Več v Glasba in film