Voznike v Ljutomeru opozarjali na pazljivost ob začetku novega šolskega leta

Letos sta maskoti AMZS Anja in Marko prvič obiskali tudi Ljutomer, kjer sta se sprehodili po ulicah in cestah v centru mesta ter voznike opozarjali, da se čez 2 dni pričenja novo šolsko leto.

Prlekija-on.net, torek, 30. avgust 2022 ob 11:19
Ozaveščevalna akcija Še 365 dni! v Ljutomeru

Ozaveščevalna akcija Še 365 dni! v Ljutomeru

V Avto-moto zvezi Slovenije varnosti otrok, eni najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, namenjajo veliko pozornosti. Skrb za otroke v cestnem prometu je, skladno z Resolucijo o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022, tudi ena od prioritet varnosti cest na svetovnem, evropskem in slovenskem ozemlju.

Ena od aktivnosti, s katerimi želijo doseči, da bi bilo čim manj otrok udeleženih v prometnih nesrečah, je ozaveščevalna akcija Še 365 dni! Po različnih slovenskih krajih v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi ter policijo v dneh pred začetkom novega šolskega leta opozarjajo, da se otroci vračajo na šolske poti. Maskote Anja, Marko in Zdravko z odštevanjem dni do začetka pouka (Še 5 dni, Še 4 dni, Še 3 dni, Še 2 dni, Še 1 dan) mimoidoče in voznike opozarjajo, čez koliko dni se začne pouk, ključno sporočilo AMZS pa je povezano s prvim šolskim dnem, ko maskoti z napisom Še 365 dni!, vse udeležence v prometu in tudi pristojne institucije opominjata, da je treba za varnost otrok v prometu skrbeti vse dni v letu, ne le na prvi dan ali prvih nekaj šolskih dni.

Vsako leto se tako maskote podajo v 24 slovenskih mest, kjer na pričetek šolskega leta opozarjajo mimoidoče in voznike. Letos sta maskoti Anja in Marko prvič obiskali tudi Ljutomer, kjer sta se sprehodili po ulicah in cestah v centru mesta. Ob tem so se jim pridružili tudi Tone Ficko, predsednik Avto-moto društva (AMD) Ljutomer, člani upravnega odbora ter podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler. Skupaj so voznike opozarjali na skorajšnji začetek šolskega leta, ko bo na ulicah in ob cestah spet povečano število otrok, ki so še posebej ranljiva skupina v cestnem prometu. Bodo pa člani AMD tudi v prvih dneh novega šolskega leta skrbeli za varnost na različnih križiščih v Ljutomeru ter pri OŠ Stročja vas, kjer bodo voznike opozarjali na prisotnost otrok v prometu. Postavljene bodo tudi silhuete otrok in znakov v bližini šol za dodatno pozornost voznikov.



Več v Kultura in izobraževanje