49. Radgonski sejem obiskali tudi Künštni Prleki

Künštni Prleki na 49. sejmu AGRA

Milan Belec, ponedeljek, 22. avgust 2011 ob 11:14
Künštni Prleki z ministrom

Künštni Prleki z ministrom

Na povabilo društva prašicerejcev Ormoža in Ljutomera so Künštni Prleki bili gostje na sejmu AGRA.
Sejem se odvija v Gornji Radgoni od sobote 20. avgusta do četrtka 25. avgusta.

S svojo prepoznavno nošo, instrumenti in veselim igranjem na ljudska glasbila so se predstavili in zabavali obiskovalce. Ustavili so se ob razstavnih prostorih pomebnih ponudnikov.

Minister za kmetijstvo Dejan Židan jih je povabil na osrednji razstavni prostor na brezplačno kavo. Predstavili so mu projekt s katerim želijo predstaviti življenje ljudi med Muro in Dravo. Le tega sta pohvalila minister in državna sekretarka. Ministru so podarili tudi ŠÜRC katerega bo oblekel ob slavnostnih dogodkih. Sprejeli so povabilo da se udeležijo prireditev v oviru ministrstva za kmetijstvo.

Sejem je priložnost, da se navežejo pristni stiki in nova prijeteljska sodelovanja. Je dogodek na katerem se srečajo ljudje, kateri težijo k temu, da s skupnimi močmi premaknejo voz razvoja. Tudi takšne predstavitve so zelo pomeben člen.

Künštni Prleki so se zahvalili vsem tistim, s katerimi so se tokrat srečali, posebno pa tistim, kateri so jih v vročem avgustovskem nedeljskem dnevu počastili s kozarcem vinca ali soka.


Več v Družabno