Dvajseterica pri gradu v parku

Prva likovna kolonija na Tišini

Filip Matko, ponedeljek, 22. avgust 2011 ob 12:03
Kolonija na Tišini

Kolonija na Tišini

Likovna sekcija Društva upokojencev Tišina je v soboto, 20. avgusta, pripravila prvo likovno kolonijo. Kot je povedala kulturna animatorka omenjenega društva, Nada Mladenović, so priprave nanjo potekale poldrugo leto.

Tako je zbor udeležencev bil ob 9. uri kar pri Mariji Ratnik doma, kajti večina likovnih ustvarjalcev prav njo najbolj pozna kot ustvarjalko na tem področju. Tam so ob odličnem krepčilnem zajtrku vsi prejeli tudi vsa navodila v zvezi s potekom enodnevnega druženja.

Srečanja se je udeležilo dvajset slikark in slikarjev z obeh bregov reke Mure, kot mentor pa je sodeloval Karel Kosednar. Prvotno lokacijo slikanja (Beli križ v Rankovcih) so zamenjali s slikanjem v tišinskem parku, ob razpadajočem tamkajšnjem gradu, starem okrog 200 let. Slednji je predviden za dokončno rušenje prihodnje leto in tako je to bila ena izmed iztočnic za slikanje oziroma za motiviko slikarkam in slikarjem. Skiciranje motivov ter samo slikanje je potekalo med 10. in 15. uro, z vmesnim sladkanjem s pecivom ter okrepčilom z vodo, sokovi in kavo. Mentor je slikarkam in slikarjem med ustvarjanjem priložnostno svetoval, zaključek kolonije pa je s kosilom potekal v gostišču Mencigar na Krajni.

Dogovorjeno je bilo, da svoja dela slikarke in slikarji (Jožica Benko, Jasna Brunskole, Tončka Grum, Mimika Heric, Darinka Horvat, Karel Kosednar, Miranda Kozic, Pavla Krajnc, Danila Krpič, Ivanka Lehner, Filip Matko Ficko, Tatjana Mijatović, Marija Pavlič, Marija Ratnik, Marija Skledar, Zora Šonaja, dr. Lojze Števanec, Štefan Titan, Slavica Zver in Ludvik Žižek) dokončajo doma, oddajo pa jih v Kulturnem domu na Tišini 1. septembra. Kajti otvoritev razstave z nastalimi deli na tokratni 1. likovni koloniji bo ob priliki praznika Občine Tišina. To bo v soboto, 3. septembra. Razstava bo odprta do 16. oktobra, ko bo sledilo letošnje praznovanje 20-letnice delovanja Društva upokojencev Tišina.


Več v Kultura in izobraževanje