Kvatropirci nastopili pred Puhovim muzejem v Sakušaku

Skupina Kvatropirci so ena najboljših in za mnoge zelo priljubljena vokalna skupina s štiriglasnim petjem.

Ivan Trunk, sobota, 17. september 2022 ob 22:32
Kvatropirci pred Puhovim muzejem

Kvatropirci pred Puhovim muzejem

Kulturno umetniško društvo Anton Slodnjak je v petek, 2. septembra, pred Puhovim muzejem organiziralo čudovito odpet koncert skupine Kvatropirci. Skupina Kvatropirci so ena najboljših in za mnoge zelo priljubljena vokalna skupina s štiriglasnim petjem. Skupina je nastala leta 2011, pred tem pa so vsi ustanovni člani, Samo Kališnik, Gorazd Zapušek, Tomaž Krt in Jure Jaklič peli ter se spoznali v pevskem zboru Odmev iz Kamnika.

Želja prvih štirih članov, da bi nastopili v kvartetu, se jim je uresničila v začetku leta 2011 in so pričeli z vajami ter že novembra 2011 imeli prvi nastop. Zaradi obveznosti in družine jih je pred tremi leti zapustil Gorazd Zapušek, zamenjal ga je Matej Kocen, v začetku letošnjega leta pa jih je zapustil Jure Jaklič, ki ga zamenjal Albin Jordan.

Na svojih koncertih pojejo lastne skladbe, priredbe ljudskih pesmi, slovenske pop - rock uspešnice, dalmatinske uspešnice in skladbe iz tujine. V začetku prihodnjega leta bodo izdali CD z enajstimi lastnimi skladbami. Koncert je trajal skoraj dve uri, obiskovalci koncerta pa so bili zelo zadovoljni z nastopom.



Več v Družabno