Petek je bil zares športno obarvan v Ljutomeru in okolici

Tretje leto zapored smo obeležili slovenski državni praznik Dan slovenskega športa.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. september 2022 ob 08:21
Dan slovenskega športa v Prlekiji

Dan slovenskega športa v Prlekiji

V petek, 23. septembra 2022, smo tretje leto zapored obeležili slovenski državni praznik Dan slovenskega športa. Ta dan je bil zares športno obarvan.

V dopoldanskem času je Športna zveza Ljutomer za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, POŠ Cven in OŠCG Ljutomer v obeležitev praznika športa pripravila zares pester športni program.

Na kar štirih lokacijah (telovadnica pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, atletski stadion, športna dvorana ŠIC Ljutomer in športni park Cven) so se odvijale razne predstavitve in aktivnosti. Na atletskem stadionu so razredi s tekom in hojo zbirali kroge, na ostalih lokacijah pa je svoje delovanje na ta dan predstavilo kar 12 društev.

Učenci so krožili od ene postaje do druge in spoznavali različne športe ter se v njih tudi preizkusili.

Za dodatno popestritev je poskrbel "Kasač Tinko", ki je zabaval otroke, delil objeme in skupaj z otroci tudi plesal, igral nogomet, namizni tenis ... Obiskal pa je tudi najmlajše iz vrtca Cven.

Dogodek je bil velika priložnost in promocija za vsa sodelujoča športna društva, da nad svojo športno panogo navdušijo in v svoje vrste privabijo nove člane.

Na koncu so veseli in navdušeni otroci že načrtovali in premlevali, kateremu športnemu društvu se bodo pridružili. Športni dan pa so zapustili z obljubo in željo, da se prihodnje leto za njih spet pripravi Dan športnih društev.

Hvala učencem in učenkam ter učiteljem za sodelovanje in hvala vsem društvom, ki so se odzvala našemu povabilu: TVD Partizan Ljutomer judo sekcija, Plesna Šola Nina, MTB Prlekija, Street Workout Ljutomer, SD Mesto Ljutomer, ŠD Strelec Grlava, Karate sekcija TVD Partizan Ljutomer, TVD Partizan Ljutomer namiznoteniška sekcija, KK Lotmerk, Twirling Klub Ljutomer, ŠD Cven, Rdeči Križ Ljutomer.

Športna zveza Ljutomer



Več v Šport