Koncert cerkvene glasbe in arij

Koncert cerkvene glasbe in arij v cerkvi Sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru

enPRLEKpač, petek, 26. avgust 2011 ob 08:281
Koncert cerkvene glasbe in arij

Koncert cerkvene glasbe in arij

V torek, 23. avgusta, smo bili priča veličastnemu dogodku, saj je JSKD Območna izpostava Ljutomer v cerkvi Sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru organiziral koncert cerkvene glasbe in opernih arij.

Albinoni, Haendel, Puccini in Verdi, so v cerkvi zveneli božansko. Trije mednarodno priznani umetniki so nam pričarali glasbene umetnine svetovnega formata. Za konec pa še pesem Zrejlo je žito.

Sheherazade Bouilil je rojena v Parizu. Študira solo petje na pariškem konservatoriju Niedermeyer kjer je leta 2008 dobila prvo nagrado. Prav tako se dodatno izpopolnjuje pri zelo priznani profesorici Nadine Denize. Udeležila se je več mednarodnih tekmovanj in bila tudi nagrajena. Že kot zelo mlado pevko so jo francoski novinarji poimenovali "zlati glas". Pela je kot solistka z orkestrom v Parizu in imela več recitalov po Franciji in Sloveniji. Poleg cerkvene glasbe izvaja tudi različne operne arije.

Lilijana Novak je po rodu Ljutomerčanka, vendar že 30 let živi in dela v Parizu. Študirala je flavto na akademiji za glasbo v Ljubljani in se izpopolnjevala pri raznih profesorjih v Parizu. Nastopala je po celi Evropi in Aziji z različnimi simfoničnimi orkestri, tudi kot solistka. Poleg tega je izvedla več samostojnih recitalov. Sedaj se posveča tudi igranju na orgle in dirigiranju, še posebej rada pa se ukvarja s promocijo mladih umetnikov.

Andrej Rebernik je Ljutomerčan. Trenutno zaključuje šolanje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer bo nadaljeval tudi magistrski študij trobente. Leta 2004 in 2007 se je dodatno izpopolnjeval pri zelo priznanem trobentaču Ericu Obierju v Parizu. Je nagrajenec več tekmovanj v Sloveniji in tujini. Igral je v evropskem simfoničnem orkestru mladih glasbenikov kot prvi trobentač, trenutno pa sodeluje z različnimi orkestri doma in v tujini, tudi kot solist. Od leta 2008 je učitelj trobente na glasbeni šoli v Gornji Radgoni.

Vsa trojica glasbenikov bo z enakim programom nastopila tudi štirikrat v Franciji med drugim tudi v Parizu. S poletnimi koncerti resne glasbe Ljutomer upravičuje svoj sloves kulturne prestolnice Prlekije. Hvala vsem umetnikom.



Več v Družabno