Na dobrodelnem koncertu zbrali tisoč evrov

Dobrodelni koncert Pot naprej 2 v Ljutomeru

Dejan Razlag, petek, 26. avgust 2011 ob 14:442
Tomaž Domicelj pred publiko

Tomaž Domicelj pred publiko

V četrtek je v atriju Mestne hiše potekal dobrodelni koncert Pot naprej 2, kjer so ob pomoči Občine Ljutomer zbirali sredstva za nadaljni študij vrhunskega glasbenika Domna Gnezda iz Ljutomera.

Nastopila je skupina Long meter, v kateri Domen igra kitaro, Miha Györek saksofon in klarinet ter Jože Zadravec bobne, na koncertu pa so v podporu Domnu nastopili tudi Trio čelistov, Vlado Poredoš (vodja skupine Orlek) s sinovoma, sopranistka Irena Preda, Komorni zbor ORFEJ in Tomaž Domicelj.

Na koncertu se je s pomočjo donacij zbralo 1.020 evrov, še 600 evrov pa je Domnu podaril LIONS klub, ki je denar zbiral v ta namen. Ob tej priložnosti se organizatorji tudi vsem donatorjem iskreno zahvaljujejo.

Domnu so se sanje začele uresničevati, ko je bil leta 2009 sprejet na prestižno glasbeno izobraževalno ustanovo Berklee College of Music v Bostonu (ZDA). V študijskem letu 2009/10 je opravil dva semestra z uspehom, s katerim si je prislužil mesto na dekanovem seznamu študentov z izjemnimi študijskimi dosežki, v šolskem letu 2010/11 je svojo povprečno oceno zvišal na 3,95 (največje možno povprečje je 4,00). Letos bi Domen rad vpisal še zadnja dva semestra in tako dosanjal svoje sanje. A se je zataknilo, šolnina je pretrd oreh zanj in za njegove.

Če želite pomagati, lahko svoj prispevek z geslom POT NAPREJ 2 nakažete na transakcijski račun: SI56 0234 3190 1093 536, odprt pri NLB d.d.


Več v Družabno