Ormoški policisti pridržali pijanega kršitelja, ki je na praznovanju žalil goste

Ker se kršitelj ob prihodu policistov na kraj ni hotel pomiriti, prav tako je žalil policiste je bilo pričakovati, da bo s kršitvijo nadaljeval, je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do streznitve.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. oktober 2022 ob 13:16
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 30. septembra, ob 08.38 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Sledi zbiranje obvestil in po zaključku kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 11.10 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.54 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22.30 so policisti proti potrdilu začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju prekrška prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 01.34 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto, 1. oktobra, ob 11.39 so v postopek prevzeli državljana Alžirije, kateri je na nedovoljen način prestopil notranje meje. Tujec je v času postopka podal namero za mednarodno zaščito in je po končanem postopku bil odpeljan v azilni dom.

Ob 13.59 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je kršitelju zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.31 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.25 so policisti imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.79 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, ter odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper voznika sledi obdožilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo, 2. oktobra, ob 03.21 so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno da je pijani kršitelj žalil goste na praznovanju. Ker se kršitelj ob prihodu policistov na kraj ni hotel pomiriti, prav tako je žalil policiste je bilo pričakovati, da bo s kršitvijo nadaljeval, je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do streznitve. Zaradi omenjenih kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 12.45 so policisti s strani oškodovanke bili obveščeni, da jo je ugriznil neznani pes. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in po zaključku bodo zadevo ustrezno zaključili.



Več v Črna kronika