Voznica »napihala« 1,38

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, četrtek, 6. oktober 2022 ob 12:11
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so minuli torek, malo po 20. uri v Murski Soboti ustavili 44-letno voznico osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznica vozi neregistriran osebni avtomobil.

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznico je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Prometni policisti pa so danes ponoči na pomurski avtocesti ustavili in kontrolirali 45-letnega voznika tovornega vozila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tovorno vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Vse udeležence v cestnem prometu policisti ponovno pozivajo, naj za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.

 



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25