Divja žival napadla in ubila ovco

Policisti so v nedeljo v naselju Gomila pri Kogu obravnavali pokol drobnice.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. oktober 2022 ob 12:46
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 7. oktobra, ob 11.03 so bili policisti obveščeni, da je na pločniku padla oseba. Na kraju so ugotovili, da je oseba sama padla in je izključena tuja krivda. Oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Ptuj, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahko telesno poškodbo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

V soboto, 8. oktobra, ob 8.36 so policisti bili obveščeni o tatvini lesa iz gozda. Patrulja je na kraju sprejela predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine in sledi zbiranje obvestil. Po zaključku bo zadeva zaključena s kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Ob 18.43 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za prometno nesrečo II. kategorije, saj je eden od udeležencev zadobil lahko telesno poškodbo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 18.49 so policisti pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli dva državljana Sirije, ki sta na nedovoljen način vstopila v državo. V času postopka sta zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta po končanem postopku bila odpeljana v azilni dom.

Ob 22.11 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitvi Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V nedeljo, 9. oktobra, ob 9.51 so v naselju Litmerk obravnavali kaznivo dejanje Tatvine in sicer je neznani storilec ukradel kolo z motorjem znamke Tomos, tip Flexer. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

Ob 10.18 so bili obveščeni o dogodku in sicer je domača žival - bik, poškodovala lastnika. Lastnik je bil odpeljan v UKC Maribor. Opravljen je bil ogled ter napisano poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Ob 12.30 so v naselju Gornji Ključarovci odvzeli registrske tablice vozniku osebnega avtomobila zaradi poteka veljavnosti. Vozniku je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o motornih vozilih.

Ob 14.25 so v naselju Gomila pri Kogu obravnavali pokol drobnice. Ugotovljeno je bilo, da je divja žival napadla in ubila ovco. Sledi uradni zaznamek.

Ob 19.50 so na lokalni cesti v naselju Runeč kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.




Več v Črna kronika