Preživeli čudovit dan na Veliki planini

Izlet na Veliko planino članov TD Mala Nedelja - Radoslavci

Branko Košti, ponedeljek, 29. avgust 2011 ob 16:393
Izlet na Veliko planino

Izlet na Veliko planino

Člani TD Mala Nedelja - Radoslavci in simpatizerji, ki nam pomagajo pri pripravah in izvedbah naših projektov, smo se v soboto, 27. avgusta, podali na izlet na največjo, za mnoge pa tudi najlepšo slovensko planino.

Prešerno razpoložene pohodnike, ki smo se del poti povzpeli peš ob spremljavi frajtonarice, je Velika planina sprejela v vsej svoji lepoti, obsijana s soncem, vetrc pa je hladil razgreta telesa. Večina je ta čudoviti košček Slovenije obiskala prvič in vsi so enoglasno zagotavljali, da so v življenju videli malo tako lepega.

Med pastirskimi stanovi smo se sprehodili s pesmijo ob spremljavi frajtonarice in naše dobre volje so se kmalu nalezli številni pohodniki z različnih koncev države in iz tujine. Nekatere so zasrbele tudi pete in nikogar ni motilo, če je med plesom pohodil tudi kakšen sveži živalski iztrebek.

Čeprav smo imeli s seboj dovolj hrane, saj je svojo dušo moral izpustiti odojek, prislužen kot nagrada za zmago na Šaljivih igrah na Stari Gori, smo morali poskušati specialiteto, ajdove žgance s kislim mlekom. Izlet seveda ne bi bili popoln, če ne bi obiskali cerkvice Marije Snežne in si ogledali pastirskega muzeja. Proti koncu dneva smo se po dolini Kaminiške Bistrice popeljali do njenega izvira in si ogledali spominski park vsem ponesrečenim alpinistom v Kamniško - Savinjskih alpah, kjer je tudi spominsko obeležje Tomažu Humarju.


Več v Družabno