»Demokracija in odprtost Občine Ljutomer na preizkušnji«

Izjava za javnost skupine svetnikov Ljutomera

Prlekija-on.net, sreda, 31. avgust 2011 ob 17:3548
Občinskei svetniki

Občinskei svetniki

Skupina svetnikov Ljutomer je za danes sklicala sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki pa je ni bilo, saj po mnenju županje občine Ljutomer, mag. Olge Karba, dokument za sklic seje naj ne bi bil pripravljen v skladu s Statutom Občine Ljutomer, kot tudi ne s Poslovnikom Občinskega sveta.

Po preklicu seje iz strani svetnika Andreja Laha, ki je bil sklicatelj, so sedaj iz skupine svetnikov Ljutomer poslali izjavo za javnost, glede nesklicane seje.

Preberite tudi:
Seje Občinskega sveta Občine Ljutomer ne bo

Izjava je v nadaljevanju objavljena v celoti.


Demokracija in odprtost Občine Ljutomer na preizkušnji

Podpisani predsedniki in predstavniki političnih strank in list Občine Ljutomer v zvezi s preklicem, po našem mnenju, povsem legitimno s strani večine občinskih svetnikov sklicane seje Občinskega sveta Občine Ljutomer obžalujemo, da do seje ni prišlo.

Žal nam je, da se nekateri na najodgovornejših mestih ne želijo sprijazniti z dejstvom, da smo se leta 1991 odločili za parlamentarno demokracijo, kjer imajo tudi izvoljeni predstavniki list in strank dolžnost in pravico, da svobodno soodločajo o življenju v občini.
Očiten strah pred avtonomnim sklicem občinskega sveta je povsem odveč.
Namesto odpora občinske uprave z županjo na čelu bi pričakovali konstruktivno pomoč in spodbujanje različnih idej in mnenj, ki jih ravno v teh kriznih časih Ljutomer še kako potrebuje.
Menimo, da si takšne nedemokratičnosti in ne tolerance Ljutomer, ki je bil v zgodovini večkrat središče napredne politične misli, ne zasluži. Razočarano ugotavljamo, da se za prijaznimi obljubami in nastopi skriva ne sprejemanje drugačnih pogledov in izločevanje tistih, ki svobodno izražajo svoje mnenje in poskušajo konstruktivno sodelovati pri razvoju Občine.

Kot predstavniki različnih strank in list bomo naredili vse, da se v Ljutomer vrne politični dialog, katerega po zadnjih volitvah primanjkuje.

ALOJZ ŠTIH, SLS

ALEKSANDER KAVČIČ, LDS

DANIEL SMODIŠ, N.Si

BRANKO SMODIŠ, SD

JOŽE KLEMENČIČ, DeSUS

JOŽE HERIC, Prlekija neodvisno združenje



Več v Politika