Otroci poučno preživeli zadnje dneve počitnic na Pohorju

Otroci so uživali na Pohorju

Prlekija-on.net, sreda, 31. avgust 2011 ob 20:131
Otroci na Pohorju

Otroci na Pohorju

Letošnje počitnice se počasi iztekajo, skupini otrok pa se bodo zadnji avgustovski dnevi prav gotovo vtisnili v spomin. Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je namreč v sodelovanju z družbo OMV Slovenija in jezikovno šolo Berlitz 20 mladih nadebudnežev, starih od 7 do 13 let, iz socialno šibkega okolja, posebej razveselila in jim omogočila enotedenske jezikovne počitnice na Pohorju, kjer so med 21. in 26. avgustom odkrivali skrivnosti angleškega jezika.

ZPMS in OMV Slovenija sta s tem ponovno potrdila uspešno sodelovanje, tokrat pa se je sodelovanje še poglobilo ob pomoči jezikovne šole Berlitz. Poleg skupine otrok, ki sta jim počitniške dneve polepšala ZPMS in OMV Slovenija, so ob ostalih udeležencih Berlitzove jezikovne počitnice uživali še srečni izžrebanci v nagradnem delu akcije z medvedkom Paddingtonom. Z v izobraževanje usmerjenim konceptom nagradne igre in pa donacijo je OMV Slovenija znova potrdil zavezo družbeni odgovornosti v okolju, v katerem deluje.

»Z dosedanjim sodelovanjem smo izredno zadovoljni. Doslej smo uspeli polepšati dan že številnim otrokom in upam, da bomo s projekti, ki jih z OMV Slovenija še nameravamo uresničiti, to dosegali tudi v prihodnje,« je poudarila generalna sekretarka ZPMS Majda Struc.

Predstavnica družbe OMV Slovenija za odnose z javnostmi Valentina Danev je prav tako izpostavila pomen projektov z ZPMS, zaradi katerih so marsikateremu otroku ostali prijetni spomini. Dotakanila pa se je še  pomena tovrstnih jezikovnih počitnic in znanja tujega jezika ne le v šoli, pač pa tudi kasneje v življenju.

S pomočjo medvedka Paddingtona so torej številni otroci z nasmehom pričakali začetek novega šolskega leta. »Kot kažejo rezultati, se je medvedek Paddington v Sloveniji izredno dobro počutil, kar nas v družbi OMV Slovenija zelo veseli. Z Zvezo prijateljev mladine Slovenije sodelujemo že vrsto let, med drugim v okviru projekta Z branjem čez ovire, tokrat pa smo se v prizadevanjih za družbeno odgovornost in krepitev bralne kulture zlasti med mladimi povezali še z jezikovno šolo Berlitz,« je sklenila Valentina Danev.

Otroci so namreč imeli v idiličnem okolju Mariborskega Pohorja odlično priložnost na drugačen način poglobiti svoje znanje angleškega jezika pred začetkom novega šolskega leta. Učitelji so poskrbeli, da ne le med jezikovnim poukom, pač pa tudi v okviru posameznih tematsko obarvanih klubov in različnih dnevnih športnih, družabnih in drugih aktivnostih, ob katerih so se med mladimi udeleženci stkale tudi prijateljske vezi.

Kot je dejala vodja kampa Nina Granda: »Ideja družbe OMV Slovenija otroke na tovrsten način pritegniti k učenju tujega jezika predstavlja čudovito priložnost. Lahko si le želim, da bi ji sledila tudi ostala podjetja.«


Več v Najmlajši