Zgradba šole in vrtca na Cvenu je energetsko prenovljena

Občina Ljutomer izvaja energetsko sanacijo še petih objektov, prvi objekt, ki je bil predan svojemu namenu, je skupno domovanje vrtca in podružnične osnovne šole na Cvenu.

Prlekija-on.net, sobota, 5. november 2022 ob 20:17
Odprtje energetsko prenovljene zgradbe šole in vrtca na Cvenu

Odprtje energetsko prenovljene zgradbe šole in vrtca na Cvenu

Po sanaciji prvih šestih objektov v občinski lasti (OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja, Vrtec Ljutomer, telovadnica pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in GŠ Slavka Osterca Ljutomer) je v lanskem letu Občina Ljutomer izvedla javno naročilo glede izbire izvajalca del za energetsko sanacijo še petih objektov (Vrtec in podružnična osnovna šola Cven, občinska zgradba na Vrazovi ulici 1 v Ljutomeru, Mestna hiša Ljutomer, objekt na Ormoški cesti 21 v Ljutomeru in Dom kulture Ljutomer. Dela izvaja Resalta d.o.o. iz Ljubljane, pogodbena vrednost del pa znaša 3.614.575,90 evra. Projekt je bil prijavljen na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo za pridobitev sofinancerskih sredstev, Občina Ljutomer pa si je pridobila nepovratna sredstva v višini največ do 1.433.589,96 evra.

Prvi objekt, ki je bil predan svojemu namenu, je skupno domovanje vrtca in podružnične osnovne šole na Cvenu. Otvoritvena slovesnost je bila v sredo, 26. oktobra, v prijetnem vzdušju, ki so ga pripravili otroci iz tamkajšnjega vrtca in šole, sta zbrane nagovorila ravnatelj OŠ Ivana Cankarja Ljutomer Branko Meznarič in ljutomerska županja mag. Olga Karba, blagoslov pa je opravil ljutomerski župnik Goran Merica.

V okviru projekta energetske sanacije je bilo na objektu na Cvenu izvedeno naslednje:

- toplotna izolacija zunanjih sten

- zamenjava stavbnega pohištva - okna, balkonska in vhodna vrata

- izolacija napram neogrevanemu podstrešju

- vgradnja termostatskih ventilov

- rekuperacija toplote - vrtec, šola, kuhinja

- vgradnja toplotne črpalke voda/voda

- vgradnja manjšega plinskega kotla (sekundarni vir ogrevanja)

- prenova razsvetljave

- energetsko upravljanje

Vrednost vlaganj v POŠ in vrtec Cven znaša okrog 858.000 evrov.



Več v Gospodarstvo