S septembrom se ljutomerska knjižnica vrača na običajni delovni čas

Knjižnica je od torka do petka odprta od 8. do 16. ure, ob ponedeljkih od 8. do 18. ure, ob sobotah pa od 8. do 13. ure

Prlekija-on.net, četrtek, 1. september 2011 ob 14:25
Splošna knjižnica Ljutomer

Splošna knjižnica Ljutomer

S septembrom se ljutomerska knjižnica vrača na običajni delovni čas in je tako od torka do petka spet odprta od 8. do 16. ure, ob ponedeljkih od 8. do 18. ure, ob sobotah pa od 8. do 13. ure.

V knjižnici si lahko izposodite strokovne in leposlovne knjige, CD-je, DVD-je, časopise, revije in še kaj. V tem primeru morate biti včlanjeni v knjižnico. Vabijo vas, da se čim prej včlanite, v kolikor tega še niste storili.

Brezplačno članstvo nudijo otrokom in mladini do dopolnjenega 18. leta starosti, nezaposlenim, prejemnikom socialne pomoči in članom društva invalidov. Enoletna članarina za študente znaša 3,00 evre, za vse druge člane 5,00 evrov. Z roki in načini vračila vas bodo seznanili knjižničarji.

Ob vhodu v knjižnico je nameščen knjižni nabiralnik, kamor lahko vrnete knjige izven obratovalnega časa knjižnice.
V knjižnici vam nudijo brezplačno učenje iskanja gradiva v sistemu Cobiss, tako da si boste lahko sami poiskali želeno knjigo, v kolikor vas to zanima.

Vabijo vas tudi, da pridete v njihovo preurejeno čitalnico, kjer lahko v prijetni tišini, tudi če niste včlanjeni v knjižnico, prelistate ali preberete številne serijske publikacije. Le oglasite se v izposoji in že vam je na voljo 94 različnih naslovov, kot so: Večer, Delo, Slovenske novice, Vestnik, Jana, Lady, Mladina, 7 dni, Finance, Nedeljski dnevnik, Ognjišče, Družina, Podjetnik, Viva, Zdravje in številni drugi. Na mladinskem oddelku najdete revije: Pikapolonica, Ciciban, Kekec, Gea, Tabor, Umko, National Geographic, Trobentica, Zmajček in druge.

Radi bi vas spomnili še na to, da je od aprila letos možen dostop v knjižnico tudi z dvigalom.

Podrobnejše informacije lahko dobite na sedežu Splošne knjižnice Ljutomer, Glavni trg 2, na tel. štev. (02) 581 17 58, ali na spletni strani www.knjiznica-ljutomer.si.

Prijazno vabljeni!


Več v Kultura in izobraževanje