Med vikendom pet alkoholiziranih voznikov ostalo brez vozniških dovoljenj, dva so pridržali

Ormoški policisti so ta konec tedna ponovno imeli v postopku več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. november 2022 ob 15:00
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 11. novembra, ob 10.30 so v Vuzmetincih prijeli štiri tujce, ki so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. V postopku so tujci zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom.

Ob 15.17 so posredovali pri kršitvi javnega reda in miru. Eni osebi je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15.32 so osumljencu kaznivega dejanja »Nasilništva« odvzeli prostost po določilih Zakona o kazenskem postopku. Zoper njega sledi kazenska ovadba.

V soboto, 12. novembra, ob 11.42 so bili obveščeni o dveh osebah, kateri sta na vsiljiv način beračili na javnem kraju. Policisti so osebi izsledili in jima zaradi kršitev določil ZJRM-1, 9. člen izdali plačilna naloga oz. globi.

Ob 23.25 so obravnavali kršitev javnega reda in miru ter kršitev Zakona o zasebnem varovanju na javni prireditvi. Zoper enega kršitelja je bil izdan plačilni nalog v zvezi kršitve Zakona o zasebnem varovanju ter zoper drugega kršitelja hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa v zvezi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 21.58 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 13. novembra, ob 1.25 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper kršitelja bo podan obdožilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob 2.53 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 3.15 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 3.50 je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper kršitelja bo podan obdožilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob 4.39 so v Ormožu prijeli štiri tujce, ki so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. V postopku so tujci zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom.

Ob 16.27 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Po zbranih obvestilih je patrulja na kraju izdala kršitelju plačilni nalog po ZJRM-1.



Več v Črna kronika