Priznanje Naj... domačija 2011 kmetiji Paldauf iz Vučje vasi

Prestižno priznanje tudi letos prejela prleška kmetija

Branko Košti, nedelja, 4. september 2011 ob 21:171
Kmetija Paldauf

Kmetija Paldauf

Iz katerekoli smeri ste se v nedeljo, 4. septembra, pripeljali v Vučjo vas, povsod so vas domiselne skulpture, izdelane iz bal slame ter številni aranžmaji poljskih pridelkov opozarjali, da se v tem lepem kraju na pomurski ravnici dogaja nekaj posebnega.

In res, v vasi, ki spada v občino Križevci pri Ljutomeru, katera prav v tem času praznuje svoj občinski praznik, se je odvijalo zaključno dejanje letošnje acije Naj... domačija 2011, katero že vrsto let pripravlja uredništvo tednika Vestnik.

Strokovna komisija, ki je pod vodstvom Slavka Petovarja v okviru letošnje akcije ocenjevala 27 kmetij na obeh bregovih Mure, je podelila priznanja v več kategorijah. Nagrado za kmetijstvo in za urejenost okolja, za arhitekturo, za najpodjetniško idejo, za življenski slog, za inovatorstvo, predstavniki Krajinskega parka Goričko pa so podelili priznanja za najlepše travnike.

Bralci Vestnika so za Naj.. domačijo izbrali kmetijo družine Kuzma iz Borejec. Najprestižnejše priznanje priljibljene Vestnikove akcije, naziv Naj... domačije 2011 po oceni strokovne komisije, je tudi letos ostalo na prleški strani Mure, prejela ga je družina Paldauf iz Vučje vasi. Družino Paldauf in njihovo kmetijo je v svojem nagovoru slikovito predstavil župan občine Križevci mag. Branko Belec, ko je med drugim dejal: "Domačija Paldauf ni navadna kmetija ali domačija, za moje pojme je to nadstandardno urejena kmetija, kjer je vse na svojem mestu, kjer vse štima, kjer je vse čisto, kjer so stroji in oprema po dvajsetih letih še vedno kot novi, kjer so ljudje in okolica urejeni".


Več v Družabno