V Ljutomeru bodo prenovili mestno jedro

Še letos je predvidena ureditev Postružnikove ulice in Starega trga

Dejan Razlag, torek, 6. september 2011 ob 15:0415
Olga Karba in Pavla Majcen

Olga Karba in Pavla Majcen

V torek, 6. septembra, sta pogodbeni stranki Občina Ljutomer, ki jo zastopa županja mag. Olga Karba in Komunalno podjetje Ormož d.o.o., ki ga zastopa direktorica Pavla Majcen, podpisali pogodbo o celoviti prenovi mestnega jedra.

Vrednost pogodbenih del znaša 1.698,498,38 evrov, v letu 2011 je predvidena ureditev Postružnikove ulice in Starega trga, v letu 2012 pa bodo urejene Vrazova, Užiška in Zacherlova ulica ter Ulica Ivana Kavčiča, Ulica Franca Kovačiča in Ulica ob progi.

Ulice bodo urejene v skupni dolžini 2.273 metrov, urejeni bodo tudi hodniki za pešce v skupni dolžini 1.620 metrov. V Užiški in Postružnikovi ulici bodo urejena tudi parkirišča v skupni površini 1.350 m2. V sklopu investicije bo urejena tudi kanalizacija, vodovod in javna razsvetljava.

Ocenjena vrednost celotnega projekta po investicijskem programu znaša 2.505.626,53 evrov, občina bo do največ 85 odstotkov upravičenih stroškov investicije pridobila iz sredstev Evropske unije, iz programa Regionalni razvoj regij. Ostalo bodo financirali z lastnimi sredstvi in sicer 92 tisoč evrov iz Zakona o financiranju občin ter iz proračuna.

Rok za končanje del je avgust 2012, izvajalec strokovnega in finančnega nadzora pa je GRADAL, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave.


Več v Gospodarstvo