Občani občine Križevci praznujejo 13. praznik

Slavnostna seja Občinskega sveta in otvoritev vaškega jedra

Branko Košti, sobota, 10. september 2011 ob 16:373
Branko Belec

Branko Belec

Občani občine Križevci pri Ljutomeru v teh dneh s številnimi prireditvami obeležujejo 13. praznik svoje občine.

V petek, 9. septembra, so se zbrali v dvorani kulturnega doma na slovesni seji Očinskega sveta, katere so se poleg svetnikov udeležili župani sosednjih občin, poslanec v DZ RS Franc Jurša, predstavniki gospodarskih družb in javnih zavodov, poslovni partnerji, predstavniki društev in številni občani.

Župan mag. Branko Belec je v slavnostnem nagovoru opozoril na trenutno grozečo nevarnost krčenja sredstev za občine v državnem proračunu, kar bo posledično negativno vplivalo na realizacijo smelo zastavljenih investicij v občinah in pozval vse občane, da tudi v teh kriznih časih združijo moči za doseganje ciljev, zadanih v razvojnem načrtu.

Kljub krizi se je v občini Križevci veliko naredilo in se še veliko dela. Največja izvedena investicija v preteklem letu je ureditev vaškega jedra v Križevcih, s pomočjo Programa za urejanje podeželja so bili obnovljeni trije vaško gasilski domovi, tako da je sedaj urejenih že osem od dvanajstih v občini. Dokončana je tudi ureditev fekalne kanalizacije v Ključarovcih, ki je bila sofinancirana s pomočjo sklada EU za regionalni razvoj, sočasno so z asfaltom preplastili vse občinske javne poti v naselju, v tem kraju so pričeli z zamenjavo azbestno betonskih vodovodnih cevi. Z vidika prometne varnosti je zelo pomembna ureditev krožišča v Ključarovcih, urejajo tudi avtobusno postajo v Zasadih. Občini je uspelo pridobiti investitorja za pilotski projekt sončne elektrarne na osnovni šoli.

Na slovesnosti je župan podelil priznanja občine Križevci, katera so na podlagi sklepa OS prejeli:
- priznanje s plaketo in listino - Jože Sagaj in Ključarovec
- pisno priznanje Občinskega sveta - Sploška kmetijska zadruga Klas Križevci, podjetje Montaža Vrbnjak d.o.o. iz Stare nove vasi in Alojz Jelen iz Lukavec
- priznanje župana - podjetje Teleing d.o.o. Razkrižje

Slovesnost so zaključili mladi domači glasbeniki, nato se je doganje preselilo na obnovljeno vaško jedro v Križevcih, kjer se je občanom in gostom pridružil Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki je skupaj z županon in direktorjem izvajalca, podjetja Segrap Miranom Blagovičem, slovesno predal namenu na novo urejeno vaško jedro, za kulturno dogajanje pa je poskrbela pihalna godba DU Ljutomer in tri generacije foklornikov: otroška folklorna skupina Vrtca Križevci, plesalci FS KD Kajer iz Bučečovec in folklorna skupina DU Križevci.

Legionar nedelja, 11. september 2011 ob 16:59

Eni svršovlejo, kda se lehko poleg kakšnega ministra ali pa županeka posliknejo... Zloba

volga11 nedelja, 11. september 2011 ob 20:41

Legionar to še ti ne veš ka eni bijim celi v Hehe rit zlezili če bi lahko takim jaz pravim ritolizci -to so tapravi izdajalci take maš povsot poglej v ljutomeru kako eni lezejo županji prej paso župani samo da mislijo da nekaj so - Hahaha dosadni daji oni komaj prenašajo Hjooj Hjooj Hjooj Hjooj

TUNČEK torek, 13. september 2011 ob 06:33

Politika je pač tüdi to, da se pokožeš op nekon, ke je več kak ti. Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46