Podpis pogodb o raziskavah vodnih virov in izgradnje kanalizacije

Podpis pogodbe hidrogeoloških raziskav vodnih virov in izgradnje kanalizacije v naseljih Šalinci, Krištanci in Grlava

Dejan Razlag, četrtek, 15. september 2011 ob 18:096
Podpis pogodb

Podpis pogodb

V četrtek, 15. septembra je Občina Ljutomer, ki jo zastopa županja mag. Olga Karba, z izvajalci podpisala pogodbo o izvedbi hidrogeoloških raziskav vodnih virov - sistem C in pogodbo o gradnji fekalne kanalizacije v naseljih Šalinci, Krištanci in Grlava.

Občina Ljutomer je kot nosilna občina projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - Sistem C izvedla javni razpis za izbiro izvajalca storitev hidrogeoloških raziskav vodnih virov - Sistem C in na podlagi javnega razpisa je bil kot najugodnejši ponudnik izbran Geološki zavod Slovenije (GeoZS).

V okviru naloge je potrebno s terenskimi raziskavami raziskati in potrditi zaloge podzemne vode ter kakovost podzemne vode na predlaganih lokacijah vodnih virov.

Pogodbena dela obsegajo pregled obstoječe hidrogeološke in projektne dokumentacije, izdelavo predhodnih hidrogeoloških poročil in druge dokumentacije za pridobitev dovoljenja za raziskavo podzemne vode, izdelavo tehnološkega elaborata o izvedbi predvidenih raziskav z dimenzioniranjem vodnjakov, izvedbo geofizikalne karotaže v vodnjaških vrtinah, testiranje izdelanih piezometrskih in črpalnih vrtin, testiranje piezometrskih vrtin v območju ponikovalnih polj s kratkim nalivalnim poskusom, celovit črpalni poskus s črpanjem v območju črpanja obrežnega flltrata, kemične, mikrobiološke in radiološke analize podzemne vode, kemične, mikrobiološke in radiološke analize površinske vode reke Mure, izdelavo matematičnega modela podzemne vode za območje črpališča obrežnega filtrata, ponikalnega polja in novega črpalnega polja v pogojih obstoječega stanja in v pogojih polnega obratovanja črpališč in ponikovalnih polj, določitev ustrezne površine ponikovalnih polj glede na zahteve količine načrpane vode, modeliranje in novelacijo vodovarstvenih območij, izdelavo hidrogeološkega elaborata s podatki, potrebnimi za izdelavo prostorske in projektne dokumentacije ter izdelavo hidrogeološkega poročila.

Pogodbena vrednost del na osnovi ponudbe izvajalca znaša 796.215,89 evrov, rok dokončanja del pa je 190 dni po sklenitvi pogodbe.

Vaščani naselij Šalinci, Krištanci in Grlava bodo dobili kanalizacijo
Občina Ljutomer je kot naročnik izvedla tudi javni razpis za izbiro izvajalca gradnje fekalne kanalizacije v naseljih Šalinci, Krištanci in Grlava. Komunalna odpadna voda se bo iz naselij Šalinci, Krištanci in Grlava priključila na že zgrajen kolektor Noršinci - Ljutomer, ki predstavlja del kanalizacijskega sistema Občine Ljutomer in je že priključen na čistilno napravo.

Zbiranje in odvajanje odpadnih voda je zasnovano po ločenem sistemu, kar pomeni, da se z obravnavanim kanalskim sistemom ureja samo odvodnja in transport komunalne odpadne vode, izvedba investicije pa bo v treh omenjenih naseljih omogočila priključitev 121 gospodinjstvom. Na podlagi javnega razpisa je bil kot najugodnejši ponudnik izbran SGP POMGRAD d.d.

Pogodbena dela obsegajo izgradnjo kanalizacijskega omrežja v gravitacijski izvedbi dolžine 5.172 metrov, izgradnjo kanalizacijskega omrežja v tlačni izvedbi dolžine 2.185 metrov, skupaj torej 7.357 metrov kanalizacijskega omrežja ter štirih črpališč na trasi kanalizacije.

Pogodbena vrednost del na osnovi ponudbe izvajalca znaša 992.475,91 evrov, rok dokončanja del pa je 31. maj 2012.


Več v Gospodarstvo