Künštni Prleki snemali v Ormožu

Künštni Prleki v Ormožu

Milan Belec, nedelja, 18. september 2011 ob 11:001
Künštni Prleki v Ormožu

Künštni Prleki v Ormožu

V lepem jesensken septemberskem dnevu so künštni Prleki posneli drugi del filma. Tokrat so pri Ozmečevih imeli počitek pod jablano in pojedli dobro kislo žüpo, na Ormoškem jezeru pa spoznali moč vode in videli da sosedje Hrvati upravljajo s tem bogastvom.

Orintološki park je poln ptic, našteli so jih 174 vrst, med njimi takšne, ki se pojavijo samo v tem raju, presenetila pa jih je skupina mladih galebov.

Obiskali so Ormoški most, kateri je postal simbol boja proti okupatorju leta 1991, središče mesta Ormož pa jim je pokazala prikupna vodička, po grajskih sobanah in v pristavi pa so imeli čast spoznati pomebni del zgodovine s prikupno Manco.

Zadnje kadre so posneli v najsodobnejši in najlepši okrogli kleti v Ormožu. Mitja jih je popeljal v tretje nadstropje, kjer stojijo mogočni leseni sodi. V preši so se srečali z najnovejšo tehnologijo prešanja, mogočne dvorane polne inoks cistern pa hranijo najboljša vina. Presenečeni so bili nad podatkom, da so za vina prejeli v zadnjem času preko 20 zlatih priznanj na mednarodnih sejmih.


Več v Glasba in film