Tudi na pustno nedeljo je bilo pestro

Vsi zbrani so v povsem polni dvorani rajali do poznega večera, kar dokazuje, da tudi po treh tednih zabave Štajercem in ostalim obiskovalcem res ne zmanjka energije.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. februar 2023 ob 18:06
Pustna nedelja na Ptuju

Pustna nedelja na Ptuju

Kurentovanje je osrednji zimski kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likih, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin.

Celoto zaokroži dih jemajoča kulisa Ptuja, starega mesta novih doživetij, ki v času pusta živi in diha drugače - v duhu pustne tradicije ter spoštljivega odnosa do pustnih likov in njihovega izročila. Ob tem seveda Kurentovanje prinaša zabavo in krepi prijateljske vezi, tudi v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj, ki je bila tudi na pustno nedeljo polna do zadnjega kotička.

Mednarodna karnevalska povorka

Na karnevalski povorki 68 pustnih skupin z več kot 2.600 udeleženci


Po mednarodni pustni povorki se je namreč okoli 2500 mask odpravilo v karnevalsko dvorano, pridružilo se jim je še približno isto število obiskovalcev. Ob razglasitvi najboljših mask na letošnji povorki je v dvorani vladala izjemna energija, saj so se skupine res izkazale - s številčnostjo, kreativnostjo in aktualnostjo mask.

Vsi zbrani so nato v povsem polni dvorani rajali do poznega večera, kar dokazuje, da tudi po treh tednih zabave Štajercem in ostalim obiskovalcem res ne zmanjka energije.

Foto: DAMN Media



Več v Družabno