Na Razkrižju obeležili mednarodni dan maternega jezika

Kot slavnostni govornik je nastopil starosta slovenskega radijskega voditeljstva, Anton Petelinšek, ki je zbranim na poseben način predstavil pomen obeleževanja mednarodnega dneva maternega jezika in poudaril, da je Razkrižje pri tem nekaj posebnega.

Prlekija-on.net, torek, 28. februar 2023 ob 14:51
Prireditev ob mednarodnem dnevu maternega jezika

Prireditev ob mednarodnem dnevu maternega jezika

V petek, 24. februarja, je v razkriškem domu kulture potekala prireditev ob mednarodnem dnevu maternega jezika. V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje in dijaki 1. letnika Umetniške gimnazije Ljutomer. Program sta zasnovali učiteljici na razkriški osnovni šoli Bojana Pergar Stolnik in Petra Jerič.

Uvodoma je spregovoril župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Kot slavnostni govornik pa je nastopil starosta slovenskega radijskega voditeljstva, Anton Petelinšek, ki je zbranim na poseben način predstavil pomen obeleževanja mednarodnega dneva maternega jezika in poudaril, da je Razkrižje pri tem nekaj posebnega.

Razumevanje pomena obeleževanja maternega jezika je s svojo prisotnostjo izkazala tudi mlada poslanka Državnega zbora RS iz tega območja Sara Žibrat. Med gosti sta bili tudi vodja JSKD OI Ljutomer, Mira Rebernik Žižeķ in ravnateljica razkriške OŠ Anica Šimonka ter poleg lepega števila domačih udeležencev prireditve, še kar nekaj tistih, ki so prišli od drugod.

Po prireditvi so članice in člani razkriškega Turistično narodopisnega društva vse zbrane pogostili z razkriškimi mlinci. Navsezadnje so prireditve namenjene tudi prijetnemu druženju ljudi.



Več v Kultura in izobraževanje