Ormoški policisti ustavili tri voznike in voznico, ki so vozili pod vplivom alkohola. Dva so pridržali.

Voznica je imela 0,32, vozniki pa 0,43, 0,71 oz. 0,94 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. marec 2023 ob 16:13
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 3. marca, ob 20.10 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju so ugotovili, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča in si poškodoval vozilo. Zaradi kršitve mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

V soboto, 4. marca, ob 9.39 je bil v Ormožu ustavljen voznik tovornega avtomobila, državljan Hrvaške. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da oseba ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato je bil kršitelj pridržan in priveden k dežurni sodnici Okrajnega sodišča na Ptuju v nadaljnji postopek.

Ob 23.29 so na glavni cesti izven naselja Hajndl kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 23.50 so na regionalni cesti v naselju Savci kontrolirali voznico osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,32 mg/l alkohola v izdihanem zraku, začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 00.41 so v naselju Ormož kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje do streznitve. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 1.56 so na regionalni cesti v Žerovincih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,94 mg/l alkohola v izdihanem zraku, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje do streznitve. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.



Več v Črna kronika