Odprtje nove sezone Knjižnice semen

Pridružite se jim na dogodku v četrtek, 23. marca 2023, ob 18. uri v Knjižnici Ormož in podarite domača semena zelenjave in okrasnih rastlin ali pa si izposodite semena iz naše Knjižnice.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. marec 2023 ob 17:14
Knjižnica Ormož

Knjižnica Ormož

Ali ste vedeli, da si lahko v ormoški knjižnici poleg knjižnega in neknjižnega gradiva, izposodite še semena? Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož se je v lanskem letu pridružila projektu Goriške knjižnice Franceta Bevka Nova Gorica - Knjižnici semen. Glavno vodilo in načelo Knjižnice semen je promocija biotske raznovrstnosti, lokalne pridelave hrane, samooskrbe in, kar se največkrat poudarja, vrnitev semen v roke ljudi.

In kako deluje Knjižnica semen? Če želite postati član Knjižnice semen, morate biti član Knjižnice Ormož. Vsi, ki se boste včlanili v Knjižnico semen in v njej aktivno sodelovali, boste oproščeni letne članarine v Knjižnici Ormož. Knjižnica semen je namenjena vsem, ki doma pridelujete vrtnine in pridelke oz. vsem tistim, ki se zavedajo pomena domačih avtohtonih vrst rastlin. Semena si pri nas izposodite, jih posejete, vzgojite in konec sezone enako količino ali malo več vrnete v Knjižnico semen. Na dan si lahko izposodite največ 3 vrečke semen.

Vabimo vas na odprtje nove sezone Knjižnice semen z Darjo Farasin - Nora pomladna izmenjava semen in sadik. Na dogodku bomo prisluhnili predavanju Darje Farasin, si izmenjali semena zelenjave in okrasnih rastlin, sadike, zelene nasvete, izkušnje in še kaj.

Pridružite se nam na dogodku v četrtek, 23. marca 2023, ob 18. uri v Knjižnici Ormož in podarite domača semena zelenjave in okrasnih rastlin ali pa si izposodite semena iz naše Knjižnice.

Knjižnica Ormož

Besedilo: Simona Sakelšek



Več v Kultura in izobraževanje