Odprta nova Carglassova delavnica

Dan odprtih vrat in začetek poslovanja nove Carglassove delavnice v Murski Soboti

Prlekija-on.net, četrtek, 29. september 2011 ob 17:50
Dan odprtih vrat Carglass

Dan odprtih vrat Carglass

Podjetje Carglass® Avtosteklo d.o.o. je v sodelovanju z Avto moto društvom Štefan Kovač in podjetjema Asta avto d.o.o. in Motohrup d.o.o. danes organiziralo dan odprtih vrat z namenom predstaviti se obiskovalcem in širši javnosti. Prav tako je z današnjim dnem začela poslovati nova Carglassova delavnica v Murski Soboti.

Razpoka na steklu ali počeno vetrobransko steklo je pogosti pojav pri voznikih osebnih in tovornih vozil. V Sloveniji statistika kaže pravilo enega registriranega vozila na dva prebivalca, kar pomeni več kot milijon registriranih vozil. Potrebno je vedeti, da je manjšo poškodbo na steklu možno tudi popraviti.

Podjetje Carglass® je del družbe Belron®, vodilnega svetovnega podjetja za avtomobilska stekla in zamenjavo stekel. Deluje v 33-ih državah po celem svetu ter zaposluje približno 24.000 ljudi, v 1.800 poslovalnicah. Prav tako po svetu deluje preko 8.500 mobilnih enot s katero lahko vaše steklo popravijo ali zamenjajo kar na domu.

Vsake tri sekunde podjetje Belron®, nekje na svetu popravi ali zamenja avtomobilsko steklo. V letu 2011 je tako pomagal več kot 11 milijonom voznikom, po celem svetu. V Sloveniji letno poskrbi za več kot 7000 voznikov v poslovnih enotah v Ljubljani, Mariboru in novi enoti v Murski Soboti  ter s 5 mobilnimi enotami, ki krožijo na terenu.

Direktor podjetja Peter Vipavc: »Pri Carglass®-u je kvaliteta zagotovljena. Carglass®-ovi serviserji morajo opraviti vrsto preverjanj in izobraževanj pri svojem delu. Kvaliteto njihovega dela nenehno opazujemo, prav tako pa so seznanjeni in ustrezno izobraženi tudi o vseh novostih, ki jih razvija podjetje Belron® Tehnical. Prav zaradi tega smo edinstveni tudi pri inovacijah, ki so rezultat raziskav in razvoja v podjetju.«

V septembru so na Cargalss®-u začeli uporabljati popolnoma nov ekskluziven material za popravilo poškodb na steklu. Gre za novo formulo kapsule HPX3, katero odlikuje bistvena sprememba v kemični sestavi. Le ta omogoča boljšo vezljivost s steklom, kar pomeni, da so poškodbe na steklu manj vidne. Prav tako omogoča boljšo oprijemanje, manjšo stopnjo krčenja, boljša odpornost na vremenske pogoje, barvno nespremenljivost, boljše optične lastnosti in boljše prodiranje v razpoko.

Carglass® je z odprtjem nove delavnice v Murski Soboti razširil svojo poslovno mrežo v prekmurski konec, kjer bodo serviserji izvajali popravila in menjave stekel v delavnici, prav tako pa ponujajo možnost montaže ali popravila stekla na domu z mobilno enoto. 

Podjetje Carglass se zaveda, da je samo kvalitetno delo s strokovnim pristopom ključ za uspeh.


Več v Gospodarstvo