Hrvaški državljan z ukradenim vozilom

Vozilo je bilo odtujeno leta 2006 v Italiji

Prlekija-on.net, petek, 30. september 2011 ob 09:022
Zaseženo vozilo

Zaseženo vozilo

V sredo, 28. septembra, ob 19.15 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na izstopu iz Slovenije kontrolirali 38-letnega državljana Hrvaške. Ob kontroli vozila Opel zafira, nemškega registrskega območja so ugotovili, da je bilo vozilo odtujeno leta 2006 v Italiji, so sporočili iz PU Maribor.

Vozilo so zasegli, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prikrivanje bodo zoper moškega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Z motorjem trčil v osebno vozilo
V četrtek, 29. septembra, okoli 18.15 pa je na lokalni cesti Grajenščak - Mestni vrh, v naselju Placar, prišlo do prometne nesreče med voznikom neregistriranega motornega kolesa Yamaha, neznani tip in 18-letno voznico osebnega avtomobila Renault megane iz okolice Ptuja.

Ko je voznik motornega kolesa pripeljal v desni pregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko sredine vozišča na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom motornega kolesa trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil.

V prometni nesreči je 26-letni moški iz okolice Kidričevega umrl, 26-letni moški iz okolice Ptuja pa je bil hudo telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Ptuj. Voznica osebnega avtomobila in njena 18-letna sopotnica sta bili lahko telesno poškodovani. Policisti zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine prometne nesreče.


Več v Črna kronika