Svečana trgatev mestnega trsa v Ljutomeru

V atriju Mestne hiše je potekala Prleška brotva

Dejan Razlag, petek, 30. september 2011 ob 20:233
Svečana trgatev

Svečana trgatev

Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera, je v petek, 30. septembra, pripravil prireditev Prleška brotva, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa.

Na prireditvi je zbrane nagovorila vinska kraljica Male Nedelje, Jenny Slekovec, ljutomerska, Adriana Bogdan je bila žal odsotna zaradi bolezni. Obiskovalce sta pozdravila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in Miran Torič, predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, mestni viničar Franc Žličar pa je povedal nekaj o negovanju trte v atriju Mestne hiše ter o letošnjem pridelku, nakar je sledila svečana trgatev mestnega trsa.

Goran Šoster, direktor Prleške razvojne agencije pa je še predstavil projekt Vino Cool, ki je tudi pripomogel k izvedbi te prireditve. Vino Cool - vino, kultura, kulinarika - je projekt, ki združuje vinske ceste iz sosednje Avstrije in Slovenije, v katerem je vključena tudi Jeruzalemska vinska turistična cesta. Projekt Vino Cool združuje območje 13 vinskih cest (6 v Sloveniji in 7 v Avstriji), ki pripadajo istemu zgodovinskemu, zemljepisnemu in kulturnemu okviru. Namen projekta je, slovenski del približati avstrijskemu in atraktivne potenciale združiti v skupne tematske turistične proizvode.

V kulturnem programu so nastopili Arion oktet, Folklorna skupina Leščeček, Kvartet Jeruzalem in Lotmerške tamburice, nakar so se predstavili še lokalni vinogradniki, ki so obiskovalcem ponudili svoje vino v pokušino.


Več v Družabno